View Single Post
Staro 22.08.2007., 13:34   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne flejmam te... Da te flejmam vjeruj mi - znao bi da te flejmam...
BTW ima id** koji pišu i puno više od pola stranice radi ze** i to mi se čini da ih u zadnje vrijeme tu na forumu ima sve više...

A sad na tvoja pitanja...

Može se "spalit" pa čak i spalit (bez navodnika ali to je već teže) taj program služi za upucavanje BIOSa (to je ono što gledaš kad bootaš komp u čemu se podešavaju diskovi ITD, znaš ono sa plavom pozadinom) i ako ne napraviš to kako treba, uzmeš krivi image, nestane ti struje dok radiš- adio ploča, nakon toga samo servis sa EEPROM programatorom ti to može rješit... Osim ako imaš Dual bios ploču naravno... A to i ni 9 od 10 dućana nema u svojim "servisima" pa to nekad i nije tako jednostavno, posebno ako ti je bios još i zalemljen na ploču...
I da takav kvar ne ulazi u garanciju, dakle možeš se slikati s njom...

Drivere za što? Pa imaš na onoj istoj staranici gore drivere za zbuk, grafiku i sve ostalo što je gore, ali ti netreba nikakv driver za RAM jer kako sam rekao sigurno ti radi na 200 (tj. DDR400) i tako i treba raditi...
Ako ti treba novija verzija samo upišeš ime proizvođača stvari koja te zanima u Google i pored toga drivers download i prvi link ti je obično njihov... npr nvidia drivers download...

Nebi se trebalo pojaviti u BIOSu jer driveri (to je ono što instaliraš u OS da bi neki hardware radio, npr forceware) nemaju veze sa BIOSom i nemogu na njega utjecati, na njega utječe samo flashanje BIOSa (to je ovo što si ti kvazi pokušavao) ali to ti nebi preporučio ako nemaš stvarno dobar razlog btw. inače to se sa ovim update utilityem radi iz DOSa dakle napraviš si boot floppy i na njega iskopiraš sadržaj onog Zip filea kojeg si skinuo i onda bootaš s te diskete i u DOSu napišeš programu naredbu za fleshanje, na onoj stranici tamo pod rubrikom How to Update ti piše što se treba napisati...
Ali kako rekoh bolje to nemoj raditi ako ti sve radi kako treba, a meni se čini da radi, morao bi u BIOSu imati opciju za paljenje i gašenje ako ti ga ploča podržava, dakle ili u advanced chipset settings ili u Advanced BIOS settings, pogledaj si u priručnik od ploče di je pa upali, ako je u biosu problem jer može biti i preko drivera ugašen ali samo u windowsima i onda si trebaš sa rivatunerom ili coolbitsima dignuti napradne opcije drivera i upaliti to, nema veze sa biosom u tom slučaju...

Inače možeš one Zeropoint ili sl drivere skinuti oni ti već imaju upaljene napredne opcije pa tamo samo u propertiesima drivera promjeniš i apply ako nećeš instalirati tiva tuner...

Iako mogu ti reći da FAST WRITES ti baš niše ne znači u životu, posebno ne sa nvidija grafama, ima li neki razlog zašto te to smeta što je ugašen? I molim te nemoj mio reći da si išao igrati Dirt i da ti trza pa da te zato počelo mučit...