View Single Post
Staro 21.08.2007., 16:10   #11
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Bl@de Pregled postova
IP->DNS->Settings primary i secondary dns tu upises. Stavis kvacicu na allow remote requests i to ti je to.

ja mislim osobno da je problem u dns-u probaj u servisima u windowsima disejblat servis "dns client" pa vidi jel ima razlike.

btw mozda si nesto krivo i DHCP-u podesio...

P.S. ti za svoje lokalne kompove bezobzira na dhcp mozes staviti fiksne ip adrese a laptop stavis na obtain automatically.

P.S.S.

Ja koristim mikrotik za DSL ruter na Amisu vec sad cetri mjeseca i sve radi bez greske od prvog dana.
Hvala mnogo! Baš mi je drago da te lijepo služi MT. Moja iskustva s wirelessom i MT-om kao AP-om su perfektna (uvelike zahvaljujući gonzi, a ovo me malo namučilo, ali se nadam da ću uskoro riješiti.

Citiraj:
Autor gonzo Pregled postova
Moras pod ip firewall doadti mangle rule,chain forward,protokol tcp,out interface koji na kojem ti je net
pod tabom advanced tcp flags syn
pod tabom action change mss-clamp to pmtu
E, pa tu si!! Šta se ne javljaš?
Uf ovakavi odgovori profića su mi se uvijek sviđali. U 5 riječi 10 različitih ICT pojmova! Hvala ti. Probat ću to, mislim (nadam se) da sam sve skužio. Nabaci sms za cafe!

EDIT: Gonzo, a zar nije čudno da se normalno surfa google.com i tportal.hr a da većina ostaloga ne radi? To si već vidio?

beroland je offline   Reply With Quote