Pozdrav!
Nedavno sam kupio novu konfiguraciju (AMD X2 4000+, MSI matična s nforce 550 chipsetom) i odlučio malko uštedit na grafičkoj (jerbo je toliko starih i oronulih igara za odigrat da mi ne treba jača). I zbilja, za samo 400 kn sam ubo novu HD 2400 Pro od PowerColora u Vemilu.
Grafička zapravo radi dobro u igrama (što je posebno čudno) iako kužim da je uz sve ostale komponente ona najslabija karika u lancu. Ali ono što me zadivljuje jest da svako malo u Windowsima (XP) prestane reagirat na driver nakon što mi je VPU Recover vrati među žive. To se dešava samo kad nešto radim u Windowsima (npr pretražujem datoteke ili internet), ali ne i kad ga samo pustim (pa se upali screen saver), pa čak ni kad gledam nekakav video. Snimio sam novi Catalyst 7.8, nikakve promjene. Dakle - radi u igrama po par sati, u Win-u se zgasi nakon svakih 15/20min rada. I još Catalyst Control Center (proklet bio, treba mu par minuta da se digne) javlja da grafička ima 512mb, a zapravo ima 256.
Što činiti i kako se ovakve lude stvari mogu dešavati? Pretpostavljam da je treba zamijeniti (čuo sam loše kritike za Powerkolorke)...