View Single Post
Staro 18.08.2007., 15:36   #5
Matija_Kr
Premium

Matija_Kr's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
@Misak
Mislim da oće reći da je rastavljao, sleevao i slagao molexe pa je složio naopako konektore...
To se ljudima znalo dešavati - kad ne paze što rade...

@Matija-Kr
Ovako za kupit elektronike od hardova nemaš u dućanu, to su servisni djelovi i samo ovlašteni servisi ih imaju, ali danas ti malo ko uopće i popravlja hardove nego se šalju proizvođaču sa garancije kakvi jesu, a onda ih oni ili poprave kod sebe origigi djelovima pa ponovo vraćaju kao reparirane na tržište ili ih bacaju...

Elektronika se može zamjeniti relativno lako sa onom istog takvog diska - ovaj vanjski dio, ali ako je dio koji je unutra otišao (a sa +12V na +5V rejlu je to vrlo vjerojatan scenatrij) onda ti to samo pravi servis može rješiti (povratak podataka) koji košta, paaa recimo previše za onoga ko ide sleevat svoje napajanje sam da uštedi parsto kuna za ono koje je već sleevano...

Tako da slobodno reci frendu nek zaboravi nato ako nije u pitanju neki jako jeftin hard pa da se ipak odluči riskirati lovu i kupit isti takav da vidi dal će radit ako se zamjeni asmo tiskana pločica...
ok puno hvala yedwy, a sto se tice ostalih, nije krivo okrenuo molex, nego krivo zice poslozio kad ih je vracao natrag,

Znaci samo mi treba srece da netko prodaje isti takav riknut hard kojemu je dobra elektronika? A na servis se ne isplati jelda?
Matija_Kr je offline   Reply With Quote