ASUS P5B ILI GRIJALICA?
HI!
KUPIO SAM MATIČNU PLOČU ASUS P5B.
BIO SAM SRETAN, IMAM NOVU PLOČU.
KADA SAM KUCI DOSAO BIO SAM IZNENADEM TEMPERATUROM PROCESORA, MATICNE PLOČE, HARD DISKA, GRAFIČKE KARTE PA I TV KARTICE.
RAČUNALO JE POSTALO GRIJALICA
ODMAH SAM TO VRATIO U TRGOVINU.
TAMO JE BILO NEKIH 15 DANA.
REKOŠE- MI SMO TESTIRALI I SVE JE U GRANICAMA NORMALNOG
DA POLUDIM.?!?
SVE OVO ISTO PRIJE KUPOVINE OVE MATICNE PLOCE, RADILO JE SA FOXCONNOVOM 945P7AA POTPUNO NORMALNO
TEMPERATURA HARD DISKA JE BILA UVIJEK 40-41 C, MATICNE PLOCE 28- 36 C A PROCESOR POD OPTERECENJEM NIJE BIO TOPLIJI OD 55 C.
KOD SADA OVE NOVE MATICNE PLOČE, NJENA TEMPERATURA IDE DO 58 C, HARD DISK DO 58 C, PROCESOR NAGURA DO NEVJEROVATNIH 85 C. OVE BROJKE I NISU TAKO STRASNE KAO STO JE OSJECAJ KADA STE PORED TOG RACUNALA. OSJECATE MIRIS PREGRIJANE ELEKTRONIKE, KUCISTE JE VRELO. BILO BI POGODNO ZA HLADNE ZIMSKE DANE. PRAVO ČUDO KAKO SE NE RESTARTUJE, ZALEDI SE ILI NESTO NE PREGORI
KONFIGURACIJA JE:
INTEL PENTIUM 4 SOCKET 775 PRESCOTT 630, 3,00 GHZ
MATICNA PLOCA ASUS P5B INTEL CHS 965
HARD DISK MAXTOR SATA 160 GB
GRAFIČKA X550 ASUS 128MB PCIE
DDR2 1 G 533
STA DA RADIM?
OVI IZ TRGOVINE JEDNOSTAVNO KADA ZOVEM NA TELEFON POSTALI SU DRSKI, PRAVE ME LUDIM.
drzim racunalo otvorenim. u praznom temperatura tada side MB na 40, HDD na 42 itd, ali ne znam ovaj juzni most ima li svoje senzore. ne mogu ga rukom dugo drzati koliko je vreo. Sjecam se onaj na foxconnovoj p7aa 945 bio je gotovo metalno-hladan
izgleda da najvise u kućistu temperaturu podizao je juzni most (south bridge) ICH 8.
on je nevjerovatno vreo.
kasnije stavio sam na bočnu stranicu, iznad ICH 8, ventilator od stare napojne i tek tako sam smanjio temperaturu na razumnu razinu. osim ovog cipa jako se grijala i TV asusova kartica. ima li ko ovakvu ploču i kakva mu je temperatura južnog mosta?
ICH7 kod prijašnje moje (foxconn 945 p7aa 8ks2) matične je bio gotovo hladan
ne spomonji te mi termopastu i sl, jer ovdje se radi o općojh pregrijanosti ploče i svega na ploči, čak sam kupio novu , kvalitetnu napojnu ali nista bolje
sta da radim?