View Single Post
Staro 22.01.2004., 16:25   #1
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Exclamation Popiiiiizdit cu!!!

Ljudi, ja imam velike havarije doma sa diskovima. Jucer sam izgubio Maxtor Diamondmaxa 9 od 120 GB, a prije mjesec dana WD Caviar od 40 GB koji je bio postavljen na isto mjesto kao i ovaj maxtor.

Oba diska su otisla u vjecna lovista na potpuno jednak nacin, radili su kako treba da bi u jednom trenutku za vrijeme rada u Paintshop Pro-u 8 počeli radit čudne zvukove, kao da im elektromotor trokira. WD je resetirao računalo pri određenoj fazi scandiska (data integrity check), a maxtor je samo sve zaledio na trenutke te je danaas ujutro i finalno poginuo - ne prijavljuje se BIOS-u.

Ja sad imam totalni cirkus, kemijam kako napravit data recovery sto ce me doc ko suho zlato, a istovremeno me prpa stavljat novi disk jer ne znam sto uzrokuje crkavanje diskova. Oba su pokvarena diska inace bila spojena na isti IDE kabel, Coolermasterov oklopljeni sa uzemljenjem, + kaj je svaki od diskova bio master buduci da je na istom ide kabelu bio i stari maxtorov disk od 40 GB koji na moje veliko čuđenje i dalje radi ko švajcarski sat.

Jel mozda problem u napajanju (Aopen 350W)?
Jel moze IDE kabel sjebat nesto ili sama ploca?

Bilo kakva informacija je dobrodosla.