Citiraj:
Autor q-man
ovaj, mislim da sam već spomenuo da je ploča radila. kužiš? radila je, windoze se dizale, sistem je radio. jedino direct3d nije jer je on rušio sistem. odatle su i počele moje nevolje. ako je nisam sam spalio, ploča bi trebala raditi. brine me jedino onaj ms industrijal s kojim sam je pokušao dignuti. da nije nešto otišlo tokom svih tih isprobavanja. hm...
|
A onda vrlo vjerojatno nije matična, ali velim - dosta sam se načitao o novim mrtvim matičnim pločama od Abita, koje su ljudi zamjenjivali pa je sve radilo ok.
Mada, kad vidim što ekipi tera MS 500W na forumu, mislim da ti ne bi trebao imati problema sa paljenjem, koliko god tah PSU nekima loše izgledao i zvučao.
Ništa, ne znam jesi ili nisi izvadio sve van i spojio osnovno - to bi meni bilo sljedeće.
P.S. Što se tiče +12V i paljenja s njim i bez njega, sad si me podsjetio da sam i ja imao takav problem. Uglavnom, još davno ko njubara sam to napravio i isto sam se čudio ko pura dreku. Čak i kasnije kada sam uštekao i sve je bilo kako treba - nije palilo. Onda sam sve rastavio i ponovno sastavio, napajanje stavio na 0 pa opet na 1 (onaj prekidač iza ako ga imaš), resetirao CMOS i nakon 15min je sve proradilo. Užasno je čudno takvo što, al eto - događa se.
I još nešta. Prije par mjeseci sam Swarmu posudio jedan stick meme (imam ih 4, znači sve je popunjeno). Radilo je normalno i bez tog jednog sve dok ga nisam vratio natrag. Najednom se komp nije palio, nikako. Čovjek odma pomisli da nije neš otišlo etc. Ništa, izvadio taj vraćeni stick van - pali bez problema. Vratim ga unutra i opet pali bez problema (nisam resetirao CMOS nit ništa). Što je bilo - nemam pojma. Jednostavno nije htio upalit. Dobro, drugi put sam propuhao utor i kontakte na memoriji.
Što želim dovraga reći ovim dosadnim postom ? Kad jednom neš složiš i neće palit, a kasnije opet tak isto složiš - postoje velike šanse da će proraditi ko sisa (naravno, pod pretpostavkom da je sve ispravno, al eto - duhovi se pobunili).