Prva konfa iz siga ili Moj Komp, danas je pocelo zujati iz naponskih regulatora i to prilicno glasno, frekva oduhativno 50hz. Nakon par prestekavanja je ploca prestala zujati pa opet pocela...neovisno o broju prikljucenih uredjaja. Napajanje daje dobre napone.
Problem drugi: Moja ploca prvo checkira ram (ECC) jedno minutu i pol-dvije i uopce se ne pali ekran. Zatim krece klasicni POST i bootanje. E sad, ponekad se zna dogoditi da slike uopce nema skroz do welcome screena (XP) ili dok se ne prikaze desktop (Vista). Jos k tome, Vista mi se rusi bez reda i povoda tako da prikaze plavi, potpuno prazan ekran, no to valjda pripisujem Visti jer se XP ne rusi. Errora koje bi Vista zapisala nigdje. Grafa bez beda prolazi 3dcmark i ostalo, artefakata nigdje. Jedino je na Epox 8rda3+ (isti ekran, philips 150s4 koji radi super) znala bacati sliku kojih 5cm gore kako joj se sprdilo...
Sad, sve mi smrdi da ploca lagano oteze papke... Prvo me zanima kak se rijesiti tog prokletog zujanja, dok se ovi problemi s neprikazivnajem slike kad treba dogadjaju sve rjedje, no i tu me zanima neko logicno objasnjenje...
Hvala.