View Single Post
Staro 11.08.2007., 12:31   #1
q-man
Daedra worshipper
Moj komp

q-man's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
(riješeno) Što raditi kada instalacija OS-a ne ide

poštovani!

moj problem je malo dublji, bar se meni tako iz ove perspektive čini. imao sam komp koji je za moje potrebe savršeno radio. igrajući oblivion jednog popodneva odjednom se resetirao. i tako to povremeno. zatim prilikom paljenja je počelo onak pristiskom gumba žmirknuti na sekundu pa ništa. iz nekoliko pokušaja upali, uvijek ako ostavim pola sata ugašenog. inerviran, zamijenim ram. ništa. zamijenim napajanje, kupim ms industrijal 550w i proradi. radilo par dana pa opet isto. onda kupim matičnu gigabyte sa dva pciex utora, sa post displejom, za 1500kn. tip ne znam napamet, pišem s posla. ne radi kako treba. kupim dva druga nova hdd, jedan ide, drugi sata a stari izbacim van. ne radi. kupim geforce 8800 gts i onda se sistem digne, i sve radi osim direct3d. kad pokušam benchmark rama, ploče, grafe - sve je ok, ali kada pokušam taj 3d benchmark (pcmark i sl.) dođe plavi ekran s porukom "page fault in non paged area" ili se resetira. nakon dizanja veli "windows has recovered from serious problem". da bude bolje, jučer sam pokušao repair sistema, ali se resetirao komp. kada mijenjam nešto u biosu, nakon f10 i enter ugasi se komp, ali kompletno. ne pali više, ali zapamti postavke. sada se sistem uopće ne diže jer ga valjda sj..... instalacija. pokušam čistu instalaciju ali se resetira u različitim točkama instalacije.

nisam ekspert, ali nisam početnik. dajte neke ideje, molim vas. flash biosa nisam nikada radio. ako to treba vozim negdje u servis, ali bih volio složiti sam. uvijek do sada jesam, sebi i drugima, ali ovo me porazilo.

pomoć? stiže vikend a ja imam vremena...
q-man je offline   Reply With Quote