View Single Post
Staro 06.08.2007., 22:24   #45
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Krivo si me shvatio,poanta moje priče ako pročitaš dobro sve što sam pisao jest ta da je jedan E6600 ili E6750,pa i E6300 (OC mogućnosti) super procesor za sve navedene programe...da nije potrebno ulagat još 2000kn u Quad ako već imaš dvojezgreni C2D...
OK, tu se i ja slažem s tobom, no opet i ovdje ovisi o tipu korisnika i poslu kojem se bavi. Ja ću recimo najvjerojatnije staviti Q6600 u komp koji sad imam (umjesto E6600), budući da će npr. Modo, te neke druge aplikacije koje koristim imati osjetne koristi od toga, ali to neću činiti još neko vrijeme (sigurno ne dok je cijena oko 1800-2000kn). Vjerojatno ću u jednom trenu uzeti rabljeni Q6600 za kakvih 100€ i to je to. Tako nešto mi se isplati.

No, postoje korisnici kojima se isplati nadograditi E6600 s Q6600 (meni npr. 3D nije primarna i jedina djelatnost, tako da se slažem da mi se trenutno ne isplati pljunuti 2k kuna) - sve se svodi na jednostavnu računicu: ukoliko će Q6600 uštedjeti više vremena od 2000kn vrijednosti, onda se itekako isplati (a nekome tko radi zahtjevniji rendering najvjerojatnije će i biti tako).

E sad, što i koliko treba pojedinim članovima ovog foruma ja stvarno ne znam (sigurno da velikom broju C2D uopće ne treba, no isto tako je i činjenica da su najniži C2D modeli danas užasno jeftini, pa...). Ja osobno mislim kako je glupo uzimati E6600 ili Q6600 samo za gaming, budući da će za tako nešto uvrh glave biti i E4400. No, ako netko (ili pak njihovi roditelji) ima para, i fora mu je imati pola sekunde bolji rezultat u SuperPi - tko smo mi da mu zamjeramo to?
gorluk je offline   Reply With Quote