View Single Post
Staro 06.08.2007., 17:37   #32
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Bez obzira na to dal većini treba ili ne treba Penryn, većina bude ga kupila iz istog razloga ko i Conroe. Zato jer ga svi imaju i zato jer su pomodni (priznali to oni ili ne). Priče da im treba za AutoCAD i obradu multimedije budu i dalje aktualne, a svi znamo da se ti procesori kupuju, tj. budu se kupovali samo radi raznih benchamarka i naclockavanja. Ruku na srce onih kojima stvarno takvi procesori trebaju za prije spomenute poslove se da nabrojati na prste jedne ruke. Tak i tak kad se otvori tema di neko pita (ili ima problem) u svezi AuoCAD-a, renderiranja, layera u Photoshopu i sl., najčešće opće ne dobi odgovor. Di je onda sva sila tih C2D vlasnika koji su na spomenutim područjima eksperti?
A čuj, 95% usera na ovom forumu računalo koristi za gaming, te ponekad bez igranja, samo za surfanje / filmove / muziku. Zašto oni kupuju C2D procesore ja ne znam (ok, znam - zbog toga o čemu ti pričaš), no to ne nzači da nitko ne koristi snagu kupljenih C2D procesora (npr. ja to činim svakodnevno, a ubost ću i Q6600 u jednom trenu).

Što se pak tiče tvoje opaske o AutoCad-u ili Photoshopu - takvi threadovi se praktički ne otvaraju nikad (uostalom ovaj forum bi bio i pogrešno mjesto za tražiti takav savjet - postoje puno bolji forumi za tako nešto), što je i normalno - preko 90% usera ovdje ne koristi te programe.

Ne znam, možda je tebi teško zamisliti da netko actually koristi računalo za rad, te da mu zaista treba ono što Conroe ili Penryn nude, ali vjeruj mi da postoje.

Da velik broj ljudi kupuje takve procesore iz pomodnosti, zato što su "hot", zato što ih njihov susjed ima - to je apsolutno točno (i naravno jako glupo, osim ako vama ili vašim roditeljima novac ne predstavlja nikakav problem).

I btw. kad malo pogledaš na formu vidjet ćeš da se pitanje u svezi Photoshopa pojavljuje svake prestupne, a i kad se pojavi gotovo uvijek je dan odgovor na njega. Ljudi na ovom forumu jednostavno ne koriste te programe, barem ogromna većina njih.
gorluk je offline   Reply With Quote