Pa baš je dobar članak, zagrebo je po površini problematike, a ima i humora, koji se rijetko nađe u PCE člancima. (u tolikoj količini haha)
Neki sam dan obrisala 30% slika iz svakog foldera sa slikama, duplih, mutnih i nezanimljivih, eto neke koristi od članka
Al mislim da se time ne smanjuje kvaliteta slike, štoviše sad je tek moguće , isključujući photoshopi i ostale editing programe, ispaliti nekoliko snimaka istog objekta u potrazi za najboljom, kako su rekli Lord Calidor i .. još netko. Na kraju je najprirodnija slika najtraženija (paralelu povlačim s onim tipom koji je prije neznamkoliko godina u Paintu napravio preeeedobru sliku, dakle samo u Paintu, bez PS alata).
Zgodna je paralela i sa skidanjem muzike preko neta, istina je u tom da se sad više ne sluša toliko pobožno pošto možeš u 3 min skinuti par albuma. No to, isto ko i slikanje digitalcem, ovisi o tome tko njime rukuje i na koji im način prilaze...
Da se htjelo zagristi, prožvakati i ispljuvati jpeg problematiku, moglo se ić u nastavcima eventualno...
Eto toliko, dok se vi svađate šta je bilo prije kokoš il jaje, a ja jednim okom gledam Oprah