View Single Post
Staro 31.07.2007., 18:18   #24
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Jeste da količina memorije više utječe na performanse ali kada imaš nekih 512MB pa ti sve ide u Virtualnu memoriju na HDD, ali kad imaš 2GB brže memorije i 4GB sporije, osjetit ces da ta 2GB puno bolje rade sve dok se ne zasite na 100%, ali ja nisam imao još priliku

E sad si ti skrenuo na bolje brandove, ali ja koliko vidim da veča frekvencija daje puno, puno bolje rezultate od memorije sa nižim latencijama sa tim da imaju nižu frekvenciju.

Barem ja kad kupujem memoriju obratim pažnju za šta mi treba, naprimjer, ako memorija daje manje propustnosti to znaci i sporije loadanje igara, tako da uvjek gledam največe performanse.

Imao sam zaista priliku da isprobam dosta memorija i mogu ti zaista reci da se nebih nikad želio vratiti tim jeftinim "value" memorijama jer za moje potrebe daju dosta slabije performanse nego ove što ih nazivamo "overclockerske" .

Sve to zavisi za što ti računar treba, ako neko namjerava dati više para nemoraš ga pljuvati jer ti ne namjeravaš dati više, jer ti je to dovoljno.

Evo samo da uzmem u obzir kad sam prije imao Kigmax PC3200 pa onda kupio Patriota PC4000 kojeg sam overclockao na 580MHz.
Prije sa kingmaxom mi je trebao čitav vijek da uđem na server (BF2) i svi stignu prije mene uzeti letjelice, za što mi zaista bude krivo, a kad sam nabavio Patriota bio sam prvi na serveru, čak malo i moram sačekati da ostali ljudi uđu na server, zaista velika razlika ,nije mi bilo žao.

Tako da mi je ovaj Kingmax PC6400 trenutno i naravno da namjeravam opet kupiti neku puno bolju memoriju.

I nemoraš ti mene nicim ubjeđivat šta valja , šta ne valja, moraš razumjeti potrebe ostalih ljudi, a ne samo svojih.
ReNNO je offline