Uzeo sam pioneer 112D nakon što sam reklamirao samsunga. Pohvala linksu. Godište=4. mjesec 2007...
Puno je manje bučna od moje stare 109, ali naravno pioneer ne bi bio pioneer kada se ne bi čuo prilikom kopiranja podataka

Samsung je ovdje i dalje nenadmašno tih, a pioneer 112 se čuje kao kada stavite kućni velntilator na najnižu brzinu ili srednju (ovisno koliki je promjer). Za sada treba proći par dana dok ne istestiram čitanje/pisanje pa ću javiti...koristit ću nero 6.6.0.16 toolse.
Čak mi se čini da ima koju stotinu grama manje od 109 modela.
Na njoj sam dobio firmware 1.21. Posljednji firmware koji je izišao za europu je 1.21EU2. Pretpostavljam da je to isti firmware, a EU2 možda označava našu regiju europe, ali bih ipak molio moderatora da veli da li je ovaj firmware noviji ili je isti. Nije problem flashati, ali čemu, kada je to brzo i sigurno izvršeno u tvornici, a meni uvijek nešto može poći po zlu (pa i da nestane struje u tih nekoliko sekundi

).
Ladica se otvara lagano sporo (za razliku od 182D kod koje skoro pa da izleti iz kućišta). Meni ovo više paše, jer mogu biti siguran da se neće tako brzo rasklimati.
Instalacija je naravno čisti plug n play, winXP su je odmah prepoznali i tu nema nikakvih problema. Eto, to je za sada to. Kada je istestiram, još se javim.