View Single Post
Staro 30.07.2007., 10:20   #20
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Vec sam mislio da nitko nece komentirati ovu smijuriju...

Citiraj:
Autor Ribic Pregled postova
Ono što me smeta je kad se vlasnici digitalaca, zbog nikakve cijene fotografija, raskalašuju fotografirajući kojekakve gluposti bez razmišljanja i onda, još gore, time teroriziraju bližnje i daljnje.
Pazljivije biraj prijatelje.

Citiraj:
Bolje napraviti samo dvadeset kvalitetnih slika, nego 5000 groznih slika iz kojih tih 20 dobrih treba upecati.
Ti bas nije jasno da za uhvatiti zeljeni kadar nekada treba i stotine ispucanih fotografija da bi bio bas kako treba? Da ces od 500 fotografija lakse izabrati 20 izvanrednih jer nacelno, na terenu nemas sanse ocjeniti je li fotografija ispala dobro, osim ako nemas prijenosni foto studijo ili workstation s visoko kvalitetnim vizualnim outputom, pa tih 20 "kvalitetnih" moze ispasti teska pusiona in the end?

Tvoji primjeri (koje vuces po svim kolumnama) su izolirane individue koje zloupotrebljavaju resurse. Najbolje da si svi odsjecemo pimpeke jer se s njima moze silovati, a ti imas prijatelja koji je mass rapist? Da ne bunimo ljude stranim rjecima, mozda je ipak najbolje da svi izvadimo Conere od 300njak MB zato jer moj susjed na svom disku od 400GB ima instalirano 7 verzija Photoshopa (sve legalno, naravno) i 24 razlicita antivirusa i firewalla a sistemska particija mu je zbog toga veca od one na kojoj drzi njavu?

Tvoj primjer u ovom slucaju mozda i je tocan i iritantan, ali kao globalna pojava je totalno benigan i irelevantan. Netko tko nema dovoljno osnovne kulture da izabere kvalitetne fotografije i ako vec mora, pokazuje ih nekome, nije direktan korolar iz cinjenice da na kartice stanu tisuce fotografija.

Totalno deplasirana tema. Osnovno nerazumijevanje benifita digitalne pohrane fotografija potkrijepljeno djecackim iskustvima kod frendice/rodice/cegavec - danas stvarno svatko moze biti "kolumnist"...

Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Let me explain - svi vjerojatno znamo za Darwina i njegovu teoriju evolucije. Ili bar njen manji dio. Dakle doticni bradati gospodin kaze - organi koji se ne koriste, odumiru. Kasnije i korisnici tih organa, ako se ne prilagode, takodjer odumiru. Ljudi, kao korisnici mozga, sve manje i manje koriste taj organ, te on postepeno odumire, te mu se smanjuje masa, a samim time i tezina ljudi. To dovodi do vec navedene kolektivne retardacije, ali takodjer i do smanjenja bioloske mase (ljudska rasa), te smanjenja ukupne tezine Zemlje. To pak uzorkuje promjenu u putanji Zemlje oko Sunca - zbog manje tezine, nas plavi planet se sve vise priblizava Suncu. Takodjer, manja masa planeta utice i na putanju Mjeseca, koji sve vise i vise oscilira i tako utice na plimu, oseku i gibanje oblaka.
Heroin je na akciji u Pevecu?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote