View Single Post
Staro 18.01.2004., 12:34   #27
tigman
Banned

tigman's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Evo sada sam se riješio brige.
Odneso sam čovjeku kompjuter i sve mi je sredio, za sada sam oduševljen.
Sada se ventilatori ne pale u startanju kompjutera več kada se zagrije na 35 stupnjeva, a sami ventilator od procesora se vrti na 1200 okretaja !?
No tako je samo prvih nekoliko minuta ,a onda se podiže na 1800 i ne čuje se ništa dok tako radi.
Ali najbolje je to što kada stavim nešto što vuče 100% CPU resursa i temperatura se digne preko 40 u momentu (dve tri sekunde) okretaji rastu na 2800 okretaja i tako radi do 50 stupnjeva .
Na 50 stupnjeva sam ga jedva natjerao i tada se pale ventilatori koji upuhuju i spuhuju zrak iz kučišta i postepeno se ubrzavaju,a CPU nisam stigao pogledati jer je ubrzo pala temperatura ispod 50

Fantastičan posao za samo 250 kn i cca 1 sat!
I to radi dok gledate...skinuo hladnjak , bušio rupe u njemu ? Nešto je maleno s žicama zaljepio unutra u dodatnu bakrenu bazu i ima nekakva mala pločica koju je spojio direktno na 220 V !!! To je nekakvo napajanje !?
To skupa nema ni trafo jedino nekoliko tranzistora i čipova tri komada ...to je 0 do 300 volti uz struju 0 do 4 Ampera i 80 Wata snage.
Sve je skupa ugradio u napajanje i ušrafio na onaj hladnjak unutra . inače je minijaturne dimenzije 3×5 cm .
Naravno i ventilator napajanja je dobio "bajpas" i sada se i on vrti s regulacijom.

Tvrdi da taj kontroler može raditi s 4 ventilatora od kojih svaki radi za sebe ili se jedan može podesiti na 4 različite temperature koje onda valjda mjenjaju okretaje, tako nekako
Tako iako je i dalje hlađeno ventilatorima sada za normalan rad ne trebam čepove za uši,a kad treba zna i dobro ohladiti.Susjed je imao takve s automatskom regulacijom ali nije ni blizu ovoga , i skupo je.
:clap:
tigman je offline   Reply With Quote