Citiraj:
Originally posted by IceFisherman
... po meni je Intel puno puno bolji od AMD-a ... . istina je da je jeftin ... ali bolje kupiti nekaj dobroga i skupoga kaj bu trajalo .. i na kaj se uvek možeš pouzdati ..
... a i ne dopada mi se kod Amd-a to kaj pišeju na svoje provesore takt na kojemu ne delaju .. nego ono ... možeju se usporediti sa takvim intelovim procesorima ... da mi je videti u čemu su to oni usporeživali ..... valjda su pokrenuli samo jedan programček u kojemu je AMd bil bolji i to je to .. ak su frajeri nek metenju pravu frekvenciju a ne ovu koju sad mečeju ...
.... zato se i prodajeju bolje od toga ... jer neznaju svi koji kupujeju komp da ta frekvencija na AMD-u ustvari označava usporedbu sa intelovim procesorima .. nego misliju da proc stvarno na tolko dela .. i onda recimo amd 1.8ghz jeftiniji od Intel 1.8ghz ..... a ustvari ovaj amd dela na nekih 1.4 ili 1.5...
... a Intel je tak i tak počel proizvađati procove prije nego AMD ... pa znaju napraviti bolje nego Amd ....a ovo o grijanju ... valjda ste pogledali onaj test filmek s Tom hardware ili tak nekak . kaj se je bil vrtel prije par meseci ..... pa ste vidli kaj se događa s nehlađenim AMD-om a kaj sa ne hlađenim Intelom ( za one koji nisu vidli .. amd gori ko suha šuma na 10000C dok intel samo zablokira i nakon toga opet radi ... čak je kolko se ja sečam onaj jači koejmu su maknuli hlađenjue i dale nastavil raditi samo je igrica počela štekati ......)
dakle da rezimiramo ... INTEL je kralj a AMD je samo luda
|
Znam da sam debelo zakasnio na ovaj thread ali vec na pocetku moram reci nesto protiv ovog pljuvanja po amd-u
Fishermane *ebes mi sve ali ljudi kao ti me super-zivciraju jer pojma nemaju.
Ti si se nasao preseravati o amd-ovom performance ratingu???
"da mi je videti u čemu su to oni usporeživali ..... valjda su pokrenuli samo jedan programček u kojemu je AMd bil bolji i to je to .. " daj molim te...ne kuzis se dovoljno u hardware da bi mogao pisati ovakve gluposti .
dalje
Taj p4 na 1.8 ghz ima sigurno ISTE performanse kao i amd koji ne radi na toj frekvenciji. za tebe i ostale seljake (sory) je sve u megahertzima ali stvarnost je zaista drugcija. pa evo pogledaj athlon 64 fx 51 koji radi na 2.2 Ghz...taj *ebeni procesor je nad*ebao p4 EKSTRIM EDIŠN koji radi na (pazi sad) 3.2 GHZ!!!! woooou
Sad ti proracunaj u svojoj glavi koliko je to megahertza vise u korist intela?? Odgovor. Cijeli jedan gigahertz.
Nadam se da ces nekog klinca skuzit od ovoga sto sam napisao tj da megahertzi vise nisu najbitniji (ista prica je i sa nvidijom i atijem) Ati radi na manjoj frekvi i rula dok nevidia stavlja nabrijenu memoriju na svoje grafe samo da bi ublazila slabije performanse samog chipa.
I ovo zadnje o pregrijavanju athlona. pa ljudi moji samo budale naivne misle da se amd i dalje grije..LJudi moji ja cu priznat (tj nema se sta priznat kad je tako) da se thunderbird jezgra jako grijala i to stoji, BUT amd je napredovao (ko bi reko

)
i napravio sasvim nove procesore kojima je jezgra svjetlosnim godinama ispred one prve(stare). Uvijek ce biti ljudi koji ovo nece htjeti prihvatiti, kao sto je ljudima mercedes mercedes a ostalo nis ne valja. a jelda? a prema ADAC-ovom isptitivanju prva tri mjesta zauzimaju japanci a mecka je cetvrta...Ovo je cist prva usporedba koja vjerojatno i nije najbolja ali u narodu ce neke stvari ostati uviek iste i nece ih nitko moci promijeniti. Za njih ce se amd uvijek grijati a intel ce uvijek biti hladan..ma.-,.,...,,.,.grrrr

ljudi pocnite razmisljat jer stvarno mislim da se nikom ne daju objasnjavat ovakve stvari ljudima koji su neupuceni i ne znaju sto pricaju....