Pozdrav
Kao sto u naslovu pise racunalo se samo do sebe iznenada gasi. Rijec je o ovoj konfiguraciji:
Procesor:
INTEL Celeron 331, 64-bit, 2.66GHz, Sck775, 256K, 533MHz
Maticna: ECS 865G-M8
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...nuID=1&LanID=0
Memorija:
1x DDR 1GB 400MHz SuperRAM Kingmax
1x DDR 256MB 400MHz SuperRAM Kingmax
Disk:
Seagate ST3802110AS/ST380211AS, 80 GB 2MB, S-ATA300, 7200
Graficka:
Radeon 9550
Napajanje:
FORTRON 350W, ATX 2.0, HQ, PFC, 12cm fan
Prije XP SP2 trenutno Vista
Racunalo se gasi bez ikakvih najava, u sred posla. Nema nikakvih zamrzavanja ili slicno. Obicno se ugasi kada je pod opterecenjem proc na 100% i hladnjak (BOX) vrti se na 4k rpm-a. Premda mi se znao ugasiti i u normalnom radu. Takoder ne gasi se uvijek kada je pod opeterecenjem, nekada radi i po 3-4h pod opeterecenjem i ne ugasi se, a nekada jedva 10 min. Takoder gasio se na oba os-a.
Nakon sto se ugasi normalno ga mogu upaliti i sve radi kao da se nistan ije dogodilo.
Nije bilo nikakvog OC-a. Trebam takoder spomenuti da, kada sam prvi put sastavljao ga, nisam dobro uglavio hladnjak na procesor i upalio ga, temperetura procesora je bila 95 C (BIOS pokazivao) na kratko dok ga nisam stigao ugasiti. I jos problemi s gasenjem su poceli kada sam kupio modul od 1GB rama. Probao sam s raznim memory testing programima ali svi kazu da je sve uredu s memorijom.
Ne znam jednostavno gdje da krenem provjeravati u cemu je problem. Primam svaki savjet.
Hvala!