View Single Post
Staro 18.07.2007., 16:05   #7
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ajmo opet dignut thread...dakle :

Uzimam sebi si AM2 ploču,pa neznam koju uzeti. Na izbor bi bile recimo ove ploče :

- Abit KN9S nForce 550 - Links...cca 650kn;Q-OTES kao i kod 3-će navedene ploče...supač stvar

- Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G - Vemil...cca 600kn

- razmatram i Abit KN9 nf4 ultra;ali zvao Nitel (tamo dođe 580kn) i kažu da je nema i da nema kod dobavljača uopće... ; stoga Stef uleti opet..

- DFI nF4 ULTRA II-M2 INFINITY, nF4 Ultra - stim da je ona malo i preko 700kn;ali nema je sad u Linksu i neznam gdje je ima da bih je uzeo...a i veliki minus je ona zujalica...

Također bi došla u obzir možda i kakva Asus-ica sa kvalitenim hlađenjem; možda i Foxconn ili šta drugo,ali da je kvaliteno i ok za OC,te cjenovni rang od min. 500kn - max. 700kn.

Kod ploče su mi bitne sljedeće stvari,i to vrlo otprilike navedenim redoslijedom :
- kvalitet ploče (mislim na PCB,hlađenje,stabilnost i rad svih parametara/portova na def.);te 'dobar bios!

- OC'-abilnost;da ide solidno FSB,ajmo reć nekih 300mhz bi bilo ok;te po mogućnosti da pritom nema problema u radu sa svim mogućim mem. dividerima i CPU množom Također po mogućnosti da radi normalno sa 'raznim i/ili različitim memorijama

- da ima! 2 IDE kanala,važno mi je jer imam više optika (3 komada) + jedan backup ATA HDD... To i nije uvjet;ali bilo bi vrlo poželjno. Upravo i jedino zbog toga gledam ovu Abit KN9 i DFI Ultra II-M2,jer nF4 ima 2 IDE kanala;unatoč tome što se grije do usijanja vjerujem da bi mi tak nešto bilo ok..? Istina,ne mislim sad ulagat u TR i kojekave Zalmana hladnjakiće za NB;nemam sad para i za to... Zato mi Abit nekako leži super,jer tu samo na OTES nabacim Xilence koji već imam i amen;a i hladnjak će puhati preko toga - Hyper UC nadam se

- eventualno integruša kakva - zato i gledam ovu Gigabyte sa 690G chipsetom (je hladna ona,kad se OC-a,ili se grije dosta?...) Inače neznam sad za te Gigabyte kakve su po pitanju kompatibilnosti sa memorijama i kako ide nVidia 7900GS na ploču koja ima ATI chipset...?!

Dakle još jednom lijepo molim za pomoć ; primam i druge savjete i sugestije,uz naravno prijedlog po mogućnosti barem jedne sa gorenevedene liste. Hvala

EDIT :
Molim detaljno mišljenje o hlađenju pri OC-u Gigabyte 690G-SH3 matične,jer izgleda mi ponajbolje od sve 4 navedene,ima doduše 1 IDE kanal;ali nadoknađuje mi to sa integrušom sa HDMI izlazom,uz HDCP sliku i zvuk.
Jedino neznam dali će se 'konfliktirati sa 7900GS (OC-anom),jer vidim da je i optimizirana za CrossFire sa još jednom ATI-com u x16 slotu...
Hlađenje mi izgleda nekako jadno,pa zato pitam je to općenito 'hladan' ili 'topal' chipset te kako se ponaša pri većem OC-u?
Kakav je BIOS što se detaljnih podešavanja za memoriju i općenito tiče; dali je 'ispeglan ili ima mušica...?!

BTW : pročitao sam thread o toj - novoj dobroj 690G ploči.

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD

Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 18.07.2007. u 16:29.
Ozy je offline   Reply With Quote