View Single Post
Staro 17.07.2007., 23:43   #235
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Da završimo štoriju kaj se može gledati sa ovom AIW a kaj ne.
Može se gledati-sve

Zadnjih par dana sam se malo poigrao sa DVB-T vulgaris, (HRT-ovi programi), onda sa HRT-ovim HDTV Promo (H.264 1920x1088)

Nakon toga sam prešao na Croatel koji emitira u MPEG4 formatu.
Tri HRT-ova, RTL i Nova u MPEG4 i MPEG4 HD-Discovery HD (Discovery 16:9, 5.1, 1920x1088)

HRT-ovi DVB-T programi se bez problema gledaju (PowerCinema, MMC, čak i u Winampu)
HDTV Promo je davao samo zvuk.

Croatel je u istim programima davao samo zvuk.

Problem je u tome kaj neki programi za gledanje ne daju da se importa potreban decoder ili jednostavno ne znaju raditi sa njim.

Za programe kojima je samo falio decoder potrebno je instalirati CyberLink H264/AVC Decoder (za HDTV Promo i Discovery HD) a za ostalo najbolje Nero Video Decoder HD.
Ja sam probao i posebno napravljen za X1xx seriju:
http://www.cyberlink.com/cinema/ati/.../enu/index.jsp

Da bi koristili te decodere potrebno je imati instalirano CyberLink PowerDVD 7.2 ili noviji sa BD i HD DVD podrškom i punu verziju zadnjeg Nera.

Program za gledanje i capture koji podržava sve i radi bez problema je DVBViewer 3.6.1.2
Potrebno je samo instalirati njega, odabrati decodere koji se koriste i scanirati programe.

I onda rade i Croatelovi programi, HDTV Promo i Discovery HD.

Obični programi ne zauzimaju proc skoro ništa, Discovery HD do 30% a ona beštija od HDTV Promo nešto više.
(Vuco je kukao da mu je sa svim programima zauzeće 80% ali on ima šljuka ploču, šljuka proc i još ktome Endivija integrušu pa je pitanje koliko mu je za vjerovati :-) )

Ja sam sve testirao sa AIW 1900 i Brisbane na 2880

Minuta snimanja Discovery HD je kakvih 70-tak megi, HDTV Promo oko 130

Slika je izvrsna, snimljeni materijal isto.

bdw-iako se na ovo threadu priča o AIW ovo sa decoderima i gledanjem Croatela ili HD programa vrijedi za sve DVB-T kartice.

To bi bilo to, uživajte u gledanju DVB-T HD programa

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote