View Single Post
Staro 17.07.2007., 22:57   #1
Nosferatu
Registered User

Nosferatu's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
( riješeno - djelomično ) Gašenje kompa pa vent na maks. ???

Pozdrav svima na forumu .
Imam sljedeći problem - u zadnje vrijeme mi se događa da se kompjuter sam ugasi, zatim se nakon sekundu - dvije upali, ali ne "boota" nego tako stoji i vent. vrti na maks. !?!?!.
To neki put traje minutu, evo danas je trajalo nekih 10, uglavnom random . Pritom matična ne daje nikakve "beepove", apsolutno ništa se ne dešava, nema POST-a, ničega - dakle samo se tako upali i vrti vent na maksimumu neko vrijeme.
Temperature često provjeravam i temperature proca, matične i grafičke su u sigurnom rasponu, vent od napajanja se vrti, ne znam što bi moglo biti. Javlja se u različitim situacijama, od zatvaranja foldera i surfanja netom, pa do igranja.
Evo danas sam išao zavrtiti 2 sata OCCT-a i tijekom ta dva sata je sve bilo u redu, ali kad sam stisnuo STOP ( i temperature su se naglo spustile ) desilo se to - dakle gašenje kompa pa paljenje + vent na maks... u čemu bi mogao biti problem ?

Konfiguracija je:

conroe e6600
gigabyte DQ6 MBO
Leadtek 7900GT
2 x 1GB Kinmax 800
OCZ Modstram 520 W napajanje

sve na default, bez OC
...

Temperature u normalnim okolnostima su ( prema everestu )

CPU: oko 30
Core 1 & 2 : 37 do 40
MBO: okok 40 ( ovo je prije nekih godinu dana uvijek bilo oko 32, ne znam zašto je u zadnjih par mjeseci porasla )
GPU - oko 60

Cooler je Freezer pro 7 i obično vrti oko 800 rpm

pod OCCT-om temperatura CPU-a ide do nekih 46, Core 1 i 2 do 51, 52 ... danas je išlo i više budući da je prevruće .
Gdje bi mogao biti problem ?

Zadnje izmijenjeno od: Nosferatu. 19.07.2007. u 14:37.
Nosferatu je offline   Reply With Quote