View Single Post
Staro 17.07.2007., 03:22   #1
DiSc-jOcKeY
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Preporuka Overclock Konfe!

Postovanje! Da napomenem, da cu razdjelit sve sto me zanima u par djelova, pa odgovorite na ono sto znate, bilo kakva informacija je korisna.

1. Da navedem razlog kupovanja nove konfiguracije.
Video obrada i masovni broj aplikacija pokrenutih odjednom te izmedu ostalog igranja Final Fantasya XII na kompu (Probo netko sa C2D procom?)

2. Trenutno konfa je sljedeca, ici ce uskoro (Nista ne saljite na private, kad dodje vrijeme za to javit cu) u prodaju pa ako vam se bude dalo mozete procjenit komponente.
Maticna Socket 478 AGP 1x PCI 3x MSI PM8M-V - Garancija 1 God i 10 Mj.
Sapphire AGP 1600 Pro Advantage -Garancija 1God i 4 Mj.
NorthWood P4 2.4 GHZ - Nema garancije.
1GB DDR Kingmax - Garancija 1 God i 11 Mj.
512MB DDR Kingmax - Garancija 1God.

3. Znaci Kupio bih maticnu socket 775, Procesor za nju, PCI-e Graficku (U rangu sa x1600 Pro, il ako se moze za te pare nesto bolje uzet) i DDR2 ili DDR3 (Ako postoje) Rame (Minimum 2 GB)

4. Sto se tice procesora, vidim da se dobro klokaju E4300 i E4400, Pa me sad zanima onaj nizi E2xxx, Vidim da ima 100-200 Manje MHZ po jezgri pa sad dali je velika razlika izmedu tog cachea 1MB i 2MB i 4MB (Kod E6600)?

5. Dali bi se ovaj 2xxx dao dic i bit dobar u performansama otprilike kao i ovaj E4400? Koji bi mi procesor preporucili? Sto jeftinije prodjem to bolje, ali opet ako je velika razlika u tom cacheu i jos necem onda cu ustedit love i kupit posten E6600 sa 4MB cachea.

6. Sto se tice maticne, na njoj necu stedit love, ZNACI jednina stavka koja mi je bitna je da nakon overclocka procesora se ne pocne pregrijavat CIP NA MATICNOJ!!!!! Te naravno da maticna podrzava dobar overclock procesora.

7. Sto se tice napajanja imam fortron 350W, Namjeravam clockat procesor bez dizanja voltaze (Kolko ide=ide) , pa me zanima dali ce mi to napajanje bit dovoljno?

8.Kuciste je hladeno sa 6X 12CM ventovima (3 Usisna i 3 Isisna, Pravi vjetar kad se metne ruka unutra tako da su mi trenutne temperature kad sunce vani przi HDD=24 C Proc=30 tj. 38 Pod opterecenjem Maticna=34 GPU=55 Gpu okolna=40 i Zalman 9xxx na Procesoru @ 1200 okretaja {Mjereno everestom} )

9.Ostatak konfe je 1HDD 80 GB ATA 1HDD 160GB ATA i DVD Prza.

10. Hvala Svima! Zivjeli!

DiSc-jOcKeY je offline   Reply With Quote