View Single Post
Staro 16.07.2007., 23:09   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
vracanje imagea bez windowsa

Pozdrav,
ovo mi je vrlo bitno za posao pa ako tko moze pomoci

Koristio sam norton ghost i acronis sto se tice backupa i vracanja imagea.

Acronis podrzava restore imagea sa boot cd kad se nemoze uci u windowse,
ali taj boot cd zapravo neradi ako u windowsima nije instaliran acronis.

Dvije situacije:

prva situacija: otisla particija bad sektori, errror error, illegal, fatal blabla znaci totalni masakr i nema druge nego da pobrisem obje particije podjelim disk i formatiram

kako sad da vratim image kad na disku nemam ni windows ni program za image. imam samo boot cd i image na dvdu koji zapravo nerade bez da je na racunalu instaliran program.

definitivno ne dolazi u obzir da instaliram windowse, pa acronis da bi mogao onda prebrisati sve sa imageom to bi mi oduzelo sat vremena.

druga situacija kupim 3 ista laptopa.

na prvom sve namjestim i napravim image.
sad bih htio restorati taj image na druga 2 na kojima nisu instalirani windowsi. kako to napraviti bez da instaliram windowse i instaliram program za vracanje imagea.

koji to program moze znaci pomocu cdea, ili pomocu jos jednog racunala.

naravno nedolazi u obzir da vadim hard disk iz racunala spajam ga i onda pomocu hard diska koji radi na njega restoram image.
to rjesenje nije efikasno.

mozda postoje neke skuplje distribucije nortona, acronisa i paragona koji to mogu?

sto se tice paragona citao sam o nekakvom " bare metal " restore ali nigdje nisam nasao nista o toj mogucnosti na google pa necu kupovati program a da neznam sto je to.

help