nasao sam jednu plocu tyan koja bi mobla biti ok
s775
ima samo 4sata porta ali i 2xpci 133MHz porta i kosta oko 350$
ecc ram je oko 200$
550$
ako bude desktop konfa onda sam mislio ovo dvoje:
gigabyte am2 ima 2x pcie x16 i 1x pciex8, ako u jedan od ova dva porta stavim grafu onda mi ostaje jedan pcie x16 i jedan pciex x8 u koje mogu ustekat sata kontrolere?
i ram 2x300kn kingmax 1gb 800MHz
sve skupa 2000kn - PDV (znaci bez PDVa oko 300$), nije serverska ploca (iako ni ova gore nije prava serverska ali podrzava ECC ram ), ima 8x sata portova na sebi
za sad mi se vise svidja ova desktop konfa jer je jeftinija i ima 4sata porta vise, nije zapravo problem tih 250$ vise za tyanicu kolko sto onda odmah moram uzimat dodatni kontroler ciju cijenu neznam jer ih u labovom cjeniku nema
sto se tice dual cpu ploce cijena onda tu raste za dodatnih 400$ zbog ekstra procesora koji mi mislim ni netreba, skuplje ploce i jos 2 gige rama, mislim da se to ne isplati ali razuvjerite me ako grijesim
i dalje me muci jos uvijek ovo sa kontrolerima i dal ih mogu ustekat u onaj jedan port predvidjen za grafu i u onaj x8 pciex port jer su dosta veci od onih kakve imaju ovi kontroleri koje sam gledao u lab2000
npr .
http://www.lab2000.hr/products/3ware...50SE-8LPML.htm
jos nesto
kolko ampera vuce disk ?
tj kolko jako mi napajanje treba, mislio sam neko od chiefteca 500W za 500kn ili onog seasonica 420W za 600kn, oce to bit dosta?
kuciste sam mislio bigtower chieftec za 500kn