Citiraj:
Autor Venom Spawn
Kupio sam navedenu (x800 pro - agp) karticu sa zalmanom vf700cu i pošto sam po pitanju clockanja newb zamolio bih vas za par komentara ili savjeta...
Naime, njuškao sam po forumu i googlao malo i naišao na dosta postova u kojima ljudi žele vratiti originalne postavke x800 pro nakon što su otključali karticu na 16 cjevovoda odnosno na postavke x800 XT...
Jedino što ja trenutno znam je podignut core clock i clock meme u atitoolu... 
Evo par (n00b) pitanja:
1. Kada clockam core u atitoolu na određenoj frekvenciji (i to vrlo maloj - za 25Hza više) vide se male žute crtice i točkice, ali još uvijek ne daje znak (beep) da je to artifact i piše no errors... Da li je to artifact?
2. Kako da naprvim da mi se brzina venta povećava sa temperaturom? (nisam baš siguran da radi u atitoolu)
- ako vam što znači, zalman je spojen na 3pinski priključak na matičnoj
3. Da li mi možete ukratko opisati postupak flashanja na x800XT i reći kako da napravim backup biosa? (našao sam par pustupaka, ali oni su isključivo za x800 pro VIVO, a moja karta nije VIVO)
I zamolio bih vas da kažete svoja iskustva i koliki ste clock postigli...
Hvala!

|
1.Žute točkice su artifakt.
Smanji par MHz pa probaj zavrtit neku igru (ako su još prisutni) pucanje textura ... Vrat još nekoliko MHz.
2.Ako ti je spojen na MBO to znači da ga MBO kontrolira a be grafa tako da ti radi prema nekom njenom proračunu.
3.Za flashanje sam ja bi otvorio temu koja je opširna "Otključavanje cijevi"
Inače backup BIOS-a radiš pomoću ATiTools-a ima opcija Dump Video BIOS (ako se ne varam)
Pronađeš na
BIOS kolekcija odgovarajući BIOS (AGP za AGP a ne PCI-E)(memorija od istog proizvođača) napraviš BOOT-abilnu disketu potrpaš to sve na nju i flashrom.
X800GTO@XT
mod BIOS-a