Ovo mi je bio prvi oveclocking u zivotu, tako da nemam pojma koliko je sustav stabilan. Istestirao sam ga tako da sam pustio da mi se odvrti 3DMark06 i u pauzama dok je pisalo "nesto your system" sam brzo shkicnuo na uGuru i pogledao temperature.
Sto se tice memorije stavio sam omjer 1:1 to je valjda nekih 400 MHz. Jos cu se igrati s time. Nije mi jasan taj omjer, po meni bi bilo najbolje 2:3 (tada je najveca frekvencija) no onda mozda nije stabilno. Nisam mijenjao vrijednosti u DRAM-u. No prema specifikacij koju sam procitao tu na forumu za moju GEIL memoriju, trebao bi staviti:
CAS time 4
Ras to Cas time 4
Prechange time 4
Command Rate 4
Refresh Cycle time 12, jedino ne znam koji bi omjer bio optimalan za ove vrijednosti.
Napon sam isto mijenjao, kako sto se gore vidi, u svim poljima. Mozda mi se zato grije procesor. Ne znam jel' dovoljno ako dignem samo napon na Core-u i DDR2-u. Napon na DDR2 je postavljena na 2.2V default je 2.0V jel' 2.2V previse?
BTW ekipa je na testovima imala 40C sa overclockiranim procom, a ja to nemam niti kada je sve po defaultu. Kazu da su koristili defaulti from box cooler.
Sto se tice kupnje coolera, koji je od navedenih najtisi i sto kazes na:
Cooler SILVERSTONE, NT01 V2.0 fanless (socket 478, socket 775, socket 754, socket 939, socket 940)