Tema: Asus P5-K
View Single Post
Staro 02.07.2007., 15:48   #7
As Hope Dies
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Posto sam nabavio plocu prije nekoliko dana bio bi red da napisem dojmove
Instalacija i setup biosa je prosao poprilicno bezbolno. Spojio sam 2 PATA diska na plocu koje je WinXP tokom instalacije bez problema prepoznao. Update preko USB sticka radi odlicno. U svakom slucaju - obavezno updateajte ovako jer sam se puno nacitao o tome da Asusov update iz BIOSa cesce unisti bios nego da ga updatea(i sam sam to dozivio na staroj KT400 ploci)
Sto se stabilnosti tice jos nisam imao niti jedno ledzenje sistema.
Jedino mi se prilikom paljenja racunala ujutro dogodio cold boot - znaci dojde do Windows logoa i jednostavno stane. Reset i sve radi. No to mi se danas nije dogodilo. Vjerujem da ce novi bios to ispraviti.

Na plocu sam stavio Corsairov 6400C ram i E6600 koji trenutno drzim na 3GHz(9x334)na 1.3v(posto ploca malo undervolta CPU-Z i Everest kazu da se ustvari radi o 1.225v). Zanimljivo da u idleu ocitava 1.265 :-/
NB se grije na nekih 41-44°C pod full loadom, a procesor na nekih 42-43 sa Zalmanovim 9700 coolerom na 1400rpm..
SB je na vuc na dodir...pretpostavljam iznad 55°c. Dali bi mu trebao osigurati dodatno hladzenje?

Siguran sam da se proc moze jos dici, no trenutno mi je draze imati sto nizu voltazu na 3GHz koliko mi je za ugodan rad u PSu, a i za igranje - vise nego dovoljno
As Hope Dies je offline   Reply With Quote