Ma i meni je prije šaltao bez problema, samo kaj brijem da tada nisam imao gro ovih (nepotrebnih) dual-core patcheva. Može biti i da je to do njih.
Inače, da Vam veli Vuco kak se to dela
Nađeš max. stabilnu frekvenciju za napon veći 0.05V od defolta (mislim da toliki max. daje RMClock). Onda nađete max. stabilnu frekvu za neki napon koji je tamo ponuđen, a naravno da je što niži (npr. 1.1V za AMD-ove procesore, K8 serije). I kad to imaš, onda samo nađeš kako ti paše sa FSB-om i množiteljem da pomicanjem množitelja procesora imaš približno frekvenciju na najnižem naponu.
Pošto vjerojatno niste niš skontali, dat ću primjer: Imate npr. Venica 3000+ (kod njega se zna da je min. mogući Vcore 1.1V - ispod ne ide).
Defolt mu je 1.4V.
Za napon od 1.45V (znači +0.05V od defolta, jer to je max. koji može RMClock dati, a i max. koji proizvođač kao "daje" kao sigurnu vrijednost) našli ste da je max. stabilno 300x9=2700Mhz
Za napon od 1.1V max. stabilna frekva je npr. ~1900Mhz.
I sad gledaš množitelje, a FSB ti zbog max. na 1.45V u BIOS-u treba ostati 300Mhz (jer RMClock ne može mjenjati FSB, samo Vcore i množitelje procesora). I sada, staviš u BIOS-u HTT od 300Mhz, i množitelj koji je blizu max. napona za 1.1V, a to bi u našem slučaju, pošto nemamo polovične množitelje (8.5x, 9.5x etc.), bio 6x (7x je već 2100mhz, a nama je max. za 1.1V 1900Mhz, zato ne može 7x). Voltažu u BIOS-u stavimo na AUTO ili normal ili vrijednost defolta (velim, meni RM nije htio mjenjati Vcore ako je bila postavljena na neku točno određenu vrijednost vrijednost, tipa 1.35V ili 1.2V, već samo kada sam stavio na
normal - defolt vrijednost za procesor).
Znači, stavimo u BIOS-u 300x6 i Vcore koji je potreban.
Uđeš u Windowse, RMClock, napraviš 2 profila - "Low power" gdje staviš napon od 1.1V, multy 6x te "high power" gdje staviš multy 9x i 1.45V.
Preko klika ili 2 ili čak automatski (ovisno o load-u na CPU) šaltaš između 1800Mhz i 1.1V i 2700Mhz i 1.45V - a zapravo imaš "poboljšane" postavke C'n'Q-ta
Naravno, pod uvijetom da Vam se ne blokaju Windowsi kao meni kad se mjenja velike razlike u naponu (ja sam svoj x2 spuštao sa 1.25 -> 1.0 i nije htio; a na 1.1V je htio; sa 1.1V na 1.0V je isto htio). Ali velim, za to ima neka postavka sigurno da ide "stepenicu po stepenicu" sa Vcore-om.
Ugodnije su temperature, a kad treba malo više brzine, tipa za kodiranje videa - 2700Mhz i peri.
Kome se neda tražiti max. taktove, nek koristi CnQ ili C1E/EIST