Iz prve ruke ti mogu reći da je vf900 podosta bučniji od vf700 (imao oba na 2 prethodne grafe), pogotovo kada mu povećaš broj okretaja. Isto tako su mi išli na živce svi ti kablovi od vf900 (pogotovo njihova dužina te potenciometar) za koje si se morao dosta namučiti da ih zalijepiš negdje na lim od kućišta, da ne bi pravili nered. Svakako bih preporučio vf700 što se toga tiče. S druge strane, neki su stavili 120mm vent na vf900 i vele da je nečujan, ali je pitanje da li ćeš ga ti modati ili ne. Ja nisam modao, pa ne mogu reći kakva je razlika, ali vjerujem da su rezultati puno bolji, pogotovo što se tiče tišine i hlađenja memorije. Moj izbor bi bio bakreni vf 700....ima lijepo raspoređene listiće, pa će komotno puhati i po ježevima, dok su heatpipeovi na vf900 malo smetali protoku zraka prilikom hlađenja memorije.
Razlika u hlađenju između vf900 na maksimalnim okretajima i vf700 je oko 3-4 stupnja max sudeći prema testovima na netu (mislim da sam gledao testove na radeonkama iz 1950 serije te GF iz 7800 serije).
Što se tiče ježeva-na obje grafe sam ih lijepio arctic ceramique pastom i nakon par sati rada (kada se pasta lijepo zapeče) drži vrlo pouzdano. Mjesecima su tako stajali i nikada nisu ispali....pasta je vrlo gusta i zato ih tako dobro drži.