View Single Post
Staro 14.06.2007., 23:47   #14
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Za početak samo da obavjestim da sam pobrisao kretenizme, jer su upravo neki postovi to i bili... čovjek pita kak da zaštiti mrežu, jedan mu savjetuje fizički okršaj drugi pak napad puškom... da se smijem il da plačem!

@tonini

Dečki su te već otprilike uputili šta trebaš napraviti. Nemaš zaštićenu mrežu i mamac si za bezobraznike, ali to je tvoj propust jer se nisi interesirao kakao da se zaštitiš, a osnovno je pravilo da sve što ima i najmanje veze sa netom treba zaštitu.

Također si i sam napisao da nisi niš čitao, a na našem forumu pogotovo tu na Mrežama ima jako intresantnih Stickya, Umrežavanje, Pomov wirales, adsl, i tamo ti to sve lijepo piše samo je trebalo odvojiti 15 minuta.

Za ostale, što se tiče upada u mrežu i saznavanja tko je to učinio - jako jako teško, ili ovako vidite čovjeka, il mu vidite MAC adresu i to je sve, a to možete okačit mačku o rep. Ako vam je pak netko ukrao podatke to se onda po IP adresi i lokaciji može riješiti samo nije baš jednostavna procedura. Najčešći su ovakvi upadi na otključane routere pa dok ide ide.