Evo jedne anegdote iz real lifea. Prodavao ja citav komp, ono fino balansirana makina, uredno slozeno, kuciste lagano modano... uglavnom bolje, brze i ljepse od nekakvog prosjeka. I dodje je pogledati potencijalni kupac. Stariji tip (35+), gamer, kaze da mu treba najvise za igranje i browsanje webom. Ali bas se ne kuzi toliko u HW, ono, zna koja grafa i koji CPU su dobri, kako ih lagano clocknuti i to je to.
I pokazujem ja njemu rad u Windozama, pokrenem par igara, 3D markovi, Prime95, memtest i sl. i sve 5. Ali vidim ja tip se malo necka, oce-nece, malo mu je cijena previsoka, pa bi on jeftiniju grafu, te ovo, te ono. Kazem ja njemu, ajd ti malo zasjedni i probaj sam igrat, surfat itd.
Kad je on sjeo, i primio MX510 u ruke (inace imam Func.30 glatki mousepad, i redovito ga cistim kao i silikonske nozice na misu), skoro pa se usrao, doslovno. Nije se mogao nacuditi kako fino klizi, skoro da sam trci.

A jos uz to savrseno precizan i brz. I tako poceli mi malo spiku o misevima, podlogama, gamerskim keypadovima i sl., ali njemu cijelo vrijeme ruka na Logiju.

Za 15-20 min. tip vadi novcanik i kaze, ajde uvjerio si me, evo ti pare. Naravno, mis mu nisam prodao jer sam ga i ja tek uzeo. Ali tip je nedugo nakon toga uzeo MX518 i bio prezadovoljan. Jos smo ostali u kontaktu, i ponekad zabrijemo o HWu, igrama i sl.
Pouka price: dobri misevi prodaju kompove.