Citiraj:
Autor darkijas
Kako nemam puno iskustva sa lcd-ima nemogu tvrdit koji su monitori bolji općenito. Neisključujem da bi skuplji modeli lcd monitora mogli biti superiorni starim crt kantama ali kod kupnje svog sljedećeg monitora neću slušat ni peru ni jozu nego vlastite oči, eto..
|
Dok se ne naviknes na prikaz LCD monitora vjerojatno ce ti vecina monitora (koje bi si mogao priustiti) izgledati puno losijima nego CRT monitor. Al opet treba napomenuti - slika ce ti biti losija glede boja i glede kontrasta (osim ako ne uzmes neki monitor sa staklom) - po vecini ostalih karakteristikama LCD tuce CRT.
Recimo meni je bila muka gledati fotke na pet godina starom LCD monitoru (Samsung 171S) jer zaista slika nije valjala. I vec sam mislio ici si dati "razviti" sve bitnije fotke da mogu u njima normalno uzivat, no onda sam kupio 226bw (S matrica) i sad jednostavno ne vidim neki osobiti razlog - gledati fotke na njemu je prava uzivancije. Iako su boje i kontrast (prvenstveno) vjerojatno losije nego na nekom CRT-u, i dalje su dovoljno dobre, a ostrina slike je fenomenalna - na CRT-u ne znas jel ti je slika posve ostra ili ne jer sve sto na njemu gledas je barem malo mutnjikavo - na LCD-u spojenom preko DVI-ja odmah vidis ako nesto ne valja s ostrinom fotografije.