View Single Post
Staro 13.06.2007., 20:21   #74
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
vidim da bas i ne razumijes sta je strap, to nemoze ''nestati'' novim biosem, moze samo doci opcija mjenjanja strapa, ali to jos nije ucinjeno, dakle imat ces taj problem ko i svi mi
Ne bih se slozio... Ne vidim zasto to ne bi mogao novi bios rijesit pa cak i bez opcije rucnog mijenjanja strapa. Po toj logici, dok ja klokam svoj 6300 dizuci fsb sa 266 na preko 500 mhz, NB bi zadrzao 1066 strap. Cisto sumnjam da je isti sposoban za takav pothvat bez opustanja internih postavki, tj. prebacivanja strapa stepenicu vise, odnosno NB bi dosao do plafona i dobijes fsb wall. Dakle ploca po toj logici automatski podize strap prije nego NB lupi u plafon, da postigne vise taktove. Dakle, ne vidim zasto problem ne bi mogao nestati novim biosom (iako zivo sumnjam da ce se to dogoditi). Ja sam imao problem fsb wall-a na oko 400 fsb-a koji je nestao tek promjenom memorije. Po meni gigabyte jednostavno ima problema sa automatskim saltanjem strapa. A da bi manualna opcija u biosu dobro dosla, to itekako stoji.
nexus-6 je offline