View Single Post
Staro 12.06.2007., 08:12   #67
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Čuj, 80° je sigurno bolje nego 105°C. To je to što si dobio promjenom paste, kao što je TomRi rekao (i bio je poprilično točan ).

Sad, ako se ne ruši - sve super. Kada na tržnici uleti neki povoljni zalmanko VF700, a imaš viška para - kupuj.).
Tak sam se oduševio što nije bilo blizu 100-tke da nisam pomislio da je i ovo možda puno...

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Temperature procesora od 65°C nije visoka, ali može biti sigurno isto za nekih 10°C niža. Šta da ti kažem - pipaj cooler pa vidi koliko i dal senzor ploče laže

Dalje, sve po starom ako smeta temperatura, očistiti vent, hladnjak, jezgru procesora.

Samo bih te tu još više upozorio, ako ideš skidati hladnjak sa procesora. Hladnjak je veći, jezgra nije zaštičena - lagano puca ako nešta usereš. Ravnomjerno samo skidaj i stavljaj i ne pritiskati rubove jezgre (da se klacka).
Najradije bi i na procesor stavio tu pastu jer sam prošli put stavio tu titanicu i možda malo predebelo, al ne da mi se da mi stvarno ne bi puknuo. Još onda sam čuo da amd-ovi (ili baš athlon xp?) procesori jako lako pucaju pa da treba bit extra pažljiv...
Dobro, mogla bi bit za 10-tak stupnjeva niža, ali dal će prije riknut ako bude radio na ovoj temperaturi ili zapravo ne bi trebalo bit nekih posljedica? Da ne mijenjam samo zato što bi mogla bit niža, a da je zapravo svejedno...

EDIT: Oće neko mijenjat tog zalmana za ostatak (većinu) paste?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.06.2007. u 08:42.
yeti je offline   Reply With Quote