View Single Post
Staro 10.06.2007., 09:37   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Ta zbog cega bi to bilo glupost?
Jel covjek napisao kolko ima rama? nie!
Ko sto si i sam reko ne sjecas se kad si dobio poruku virtual Memory to Low, pa naravno kad imas 2 Gb rama!!!
Očito nisam bio dovoljno jasa pa ću ti pojasniti...

Dakle...

GLUPOST je ZATO jer ako ti treba VIŠE od 2.5x onda stavi VIŠE ako ti treba MANJE od 1.5x onda stavi MANJE a ti vrtiš film koji se vrtio tamo u mističnom dobu početkom stoljeća di je 1.5-2.5x NAJBOLJE i to se uvjek svima vikalo da je najbolje, niko nije točno znao zašto ali to kaže tata iz Redmonda pa valjda je...

A ja ti upravo to i govorim da NEMA VEZE KOLKO STAVIŠ tj TREBA STAVITI NAJEMANJE KOLKO TI TREBA DA SVE RADI a ne 2.5x koja je to glupost danas...

Sve da on sad stavi 3GB jel ti msilš da to nmjemu treba?

Citiraj:
VM to Low, se obicno desi kad ljudi imaju 256 ili 512 Mb rama, u tom slucaju mu treba povecanje VM-a do 2.5 puta, jel tako?
Naravno ak covjek kupi jos 512 Mb rama onda mu to nece biti potrebno.
Obično onda trebaš i VIŠE od 1.5 tj 2.5x to je ono što ti govorim...

Citiraj:
Ja sam i na 2Gb Rama, na 64 bitnom XPu dozivio poruku Virtual Memory to Low, u aplikacijama s kojim radim i u analizama koje radim, pa sam si poveco VM na 5Gb.
Ključna riječ je ono 64bit os jer 32 bitni nebi ni mogao adresirati to...

Citiraj:
Zato ne pricaj da je povecanje VM glupost, jer VM i memorija ovisi od korisnika do korisnika, ovisno o tome kaj korisnik radi.

To kaj ti koristis 2 Gb za surfanje i gledanje videa, igranje i eventualno obradu neke fotke u PS (kaj se moze i na 512 Mb rama) ne znaci da drugi ljudi nemaju drugcije zahtjeve za svoje racunalo i aplikacije...
Opet smo se vratili na to - što on od toga radi? I ja nisam napisao da je VM glupost nego da je 2.5x koje si ti tako iz topa ispalio glupost i mislim da sam ti dovoljno obrazložio i zašto...

Edit:
Nemoj mislit da je ovaj post napad na tebe samo na tvoj stav - jer iako niti ti nisi znao kolko rama ima - spremno si ispalio da mu treba baš 2.5x sistemski ram... To me izživciralo... I na kraju nakon što je sve napisao jel još uvjek misliš da mu treba 2.5x sistemski ram i da je ok da mu se to troši sa imeshom i možda kojom igrom?

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 10.06.2007. u 12:27.
yedwy je offline   Reply With Quote