Tema: Irq
View Single Post
Staro 17.08.2002., 02:31   #6
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Re: Re: Re: Irq

Citiraj:
Originally posted by tor

A ja mislio kod susjede na traktoru?!?!?!
Možeš biti malo određeniji? To mi se dešava na NT platformama (W2k i Xp) na 9x ne, kužiš? Zna mi se to desiti jednom u mjesec, pomaže ako ga ugasim i ostavim neko vrijeme. Skoro pa obavezno mi se to desi kad mi comp ostane bez struje. To mi se nije nikad desilo na 9x, tako da nemam pojma koji je to k.....
Vrlo jednostavno. Kod svih hardverskih problema pocni gledati na stvari koje odstupaju od tvornickih podesenja (osim Abita, on se da prefino namjestiti pa trebas procitati Paulov faq). Dakle, prvo namjesti memoriju na normalne vrijednosti, spusti procesor na normalnu vrijednost, spusti OC graficke kartice i slicne stvari koje si najvjerojatnije radio.

Ako se stvar ne popravi, greska otprilike kaze da je problem u IRQ-u. Tech support na websajtu tvoje maticne ploce sigurno ima neki novi bios - updateaj ga. Nadalje, pogledaj kako su ti poslagane kartice i dijeli li pojedina kartica neki IRQ. Pokusaj pocupati sve kartice i ubacivati jednu po jednu dok ne skuzis koja radi probleme itd itd itd itd.

I da, meni se pojavljivala takva greska pa sam spustio proc sa 950 na 900 i od onda se ta greska nije pojavljivala.

Standardna napomena za kraj: 9x generacija bas nema velikih poveznica sa 2k/XP sto se tice hardverskog supporta tako da mozes lagano zaboraviti spiku "pa kak mi radi na 9x, a na 2000 mi ne radi", sto bi mogao potvrditi jedan redoviti posjetitelj ovog foruma koji ima specifican modem koji pod 9x radi besprijekorno, a pod 2k ima jedan vrlo nepodnosljivi bug