View Single Post
Staro 01.06.2007., 10:12   #6
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
pretpostavljam da imas win2k,xp,2k3 a ne 98,me vistu (mozda ovo radi i u visti ali nisam nikad se igrao po njoj pa...)
1) otvori mu novi acc i napravi da je obicni user.
2) za probu napravi neki novi dir na d disku i kopiraj neke podatke tamo (copy ne move!!!)
2) odi na taj direktorij i u securityu odaberi tog usera i sve mu zabrani...
3) ulogiraj se kao on i pogledaj jel mozes pristupiti ..ako kao novi user nemozes a kao admin mozes ponovi postupak na svim direktorijima...
Svrtan ti je ovo dobro napisao, ja bi se samo jos nadovezao kako sakriti te mape kojima si ogranicio pravo pristupa (posto ce te cimer ***at da kaj zakljucavas foldere, bolje da ni ne zna da su tamo).

Desni klik misa na folder - Hidden. Bit ce ti vidljiva mapa, ali malo izbljedila. Ako zatvoris windows explorer i ponovno otvoris tu mapu vise neces vidjeti. Ako ju jos uvijek vidis, onda se ulogiraj na cimerov account, otvori windows explorer Tools - Folder options - View - Do not show hidden files and folders.

Ovo je vrlo primitivan nacin skrivanja mapa i datoteka, ali u kombinaciji sa ACL-om (access control listom) je odlican za ono sto tebi treba, pogotovo jer si naglasio da ne zelis instalirati nikakave dodatne programe u tu svrhu.
Elven je offline   Reply With Quote