View Single Post
Staro 28.12.2003., 13:23   #6
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Re: Brzo kucam

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Da nekaj startno razjasnimo. AMD u pravilu kupuju ljudi koji nemaju novaca. I to je u 90% slučaja. Oni bi neki «kompjutor» da se zabavljaju da to za struju pa zasvijetli (TM by OTV). Mislim ajmo pucat u sredinu ponude AMD 2600 BOX + bolja nForce2 ploča = 1600 kn, intel 2,6 (koji bi po AMD trebao biti pandan 2600 Xpu) + bolja 865PE ploča = 2600 kn i odjednom se otkrije popularnost AMD platformi. Zatim tu je reklama, u nazovimo ozbiljnijim novinama se baš i ne viđa AMD je «bogom dan, bla, bla, bla ...» dok u gamerskim novinama po cijele stranice su AMD je kralj, gazda, lomi i ubija. Dakle reklama, neiskusni korisnici željni igranja, a smatraju da su prepametni za PS2 i X-Box su temelj AMD ekonomije. A ti klinci nemaju para i njihovi sponzori su mama i tata i njima je 1000 kn veliko kao kuća, a mali mora imati «komjutor» pod hitno. I ajmo realno, oni upale komp i otabanaju game 3-4 sata ugase ga i odu. Intel ekipa upali komp i s vremena na vrijeme ga možda i ugasi.

Javna je tajna da svi AMDi rade na većem taktu od nazivnog, kao baš svi se daju kloknuti nekoliko 100 mhz više od nazivnog takta i tamo rade i kao slučajno svi znaju kako se otključa množitelj ... mislim to je dvostruka dobit, prvo postaneš «manga» kod overclockera i drugo povečaš količinu kvarova na «ispravnim» procesorima pa pošto sad imaju ljudi ploču za tvoj proc budu ponovo kupili isti i onaj propali pripisali neuspjelom overclocku. Tako da nemojte pušiti fore moj 2600 radi kao bez veze kažem 2800, mislim on je tvornički 2800 ali je radi pušioničara nazvan 2600 ... možda to i nije istina i vi to možete provjeriti ili ne morate, ja znam da neću. Imam intele i ostat ću na njima. P4 ću preskočiti, trenutno mi je skup i trenutno kupnju P4 smatram bačenim novcem (ukoliko doma imate neki stari intel koji se vrti oko 1GHz). Pričekat ću sredinu slijedeće pa kupiti neki 64bitni intel.

Imao sam onaj famozi 5x86 na 133 MHz, taj mi se smrzavao kao mutav, imao sam K6-233 i na tom mi je vrisnuo cache, ... i AMD povlači za sobom ALi, SiS, VIA, AMD, nVidia chipset a znate da su M$ svi jednaki ali neki su ipak jednakiji, da ne duljim ja cijenim britance stari narod, mali otok, a gazili su pola svijeta i danas imaju veliki utjecaj svuda i carstvo im je opstalo tolike godine i oni lijepo kažu «... nitko nije dovoljno bogat da kupuje jeftino ...». Mislim reklama za nForce, kupite zvučnu a ploču dobijete na poklon i naravo unutra ide AMD i odjednom si debelo uštedio ... ne valja ta štednja, ne valja. Ako ne mislite raditi «ozbiljno» cijele dane OK, ako se mislite igrati OK, mislim možete ako Vam je gušt (TM by allways ulošci). Intel 4 ever. Sorry Opteron i XP ali morat ćete ipak bolje ...
Potpuno se slažem s tobom