Ajde, kad sam već riješio problem, da vam kažem i kako. Rješenje je, naime, jednako glupo kao i sam problem.
Dakle, kompjuteri (njih 7-8) se spajaju na net preko switcha-routera.
Pošto sam ja došao u firmu i odmah morao u mrežu uključit još par kompova, dao im IP adrese za koje sam pretpostavio da se ne koriste. I nisu se koristile.
Svaki komp je na sebi imao instaliran Zonealarm i sve je funkcioniralo besprijekorno osim kod ovog "problematičnog". ZA je bio postavljen da propušta adrese i sve je ok.
Međutim, rješenje je slijedeće. Kompjuter koji ima najmanju IP adresu u mreži mora bit podešen tako da propušta sve u "range-u", jer njegov ZY nije dao mome kompu da vidi ostale. Zašto? Ne pitajte me.
Kako sam to skužio? pinganjem svih računala pojedinačno.
Pingao router, radi. Pingao ostala računala, rade. Problem je bio šta sam pingao one adrese koje znam. Kad sam pingao najnižeg, bio sam odbijen. I ja, "njubi", mislio da tog računala nema u mreži, pa da mi vraća grešku. Onda sam išao jedan po jedan pregledavat i naletim na "gazdu" kojem je ZY bio podešen da pušta range-ove do 10 (moj je IP završavao sa 16). Kad sam ga digao, 16-ica je uredno ugledala sve ostale!? Iako su oni i prije bili podešeni da puste veće IP-ove, a ovaj (pošto je bio prvi, tako je i konfiguriran), samo do 10.
Inače, na Switchu su svi istog prioriteta, nema nikakvih kvačica i postavki koje bi jednom kompu omogućavale da drugima brani prolaz.
Jesam mlad u mrežnim igrama, ali ovo mi je smiješno.
Pozdrav svima i hvala na pomoći!!!