Citiraj:
Autor Vuco
I prije je ekipa javljala velike temperature sa 6600GT, sjećam se da su javljali da imaju artefakte pri igranju i takve stvari. Ili malo srediti to hlađenje što ga trenutno imaš (očistiti staru pastu, cooler malo očistiti, vent eventualno promjeniti) ili kupiti neko alternativno hlađenje tipa VF700.
|
A ako još vrijedi garancija, jel to dovoljan razlog za zamjenu (ve-mulj)? Vjerojatno bi mi rekli da je to normalno jer piše "core threshold down" na 145'C. Al s druge strane - artefakti nisu normalni. Jel se mogu oni opravdat time da je igra prezahtjevna za grafičku (radi mi na high bez trzanja) ili se ta prezahtjevnost mora nekako drugačije manifestirat? Ako bi npr. stavio na medium onda bi se vjerojatno manje grijala (ne?) pa možda ne bi bilo ni artefakata (koji nisu stalno prisutni, nego mislim da samo na velikim otvorenim poligonima s kišom tj. olujom).
Citiraj:
Autor Vuco
A i dobro veliš, isto tako se sjećam da su prije neki driveri pokazivali do 15°C veće temperature (netočne temperature). Ako ti se da probaj sa drugima, ili popipaj cooler, prilikom 80°C ti ne bi morao moći držati prst na njemu.
|
Sad imam zadnje s nvidijine stranice, a mislim da su ti još od prošle godine. Možda da stavim neke neslužbene...
Citiraj:
Autor Vuco
Samo što ja nekako sumnjam da je tebi do grafe, kada ti veliš da ti se (a to veliš u prvom postu) i tokom prčkanja po BIOS-u smrzo. To meni definitivno smrdi na nekompatibilnost matične i memorije, makar memtest sve uredno pokazuje.
|
Smrznuo se onda još na početku 15-tak minuta nakon dodatka memorije. Nakon resetiranja Bios-a je valjda bilo ok. U stvari morao sam ga još jednom resetirat tak da možda 2x. Al nakon toga, osim tih povremenih artefakata i većih temperatura, nema drugih problema. Igra je bila u pogonu većinu jednog dana i dio drugog i nije bilo nikakvih izbacivanja ili restartanja kompa.