View Single Post
Staro 25.05.2007., 08:53   #1
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Unhappy Help! Problem s pregrijavanjem??

Konfa:
mbo Epox 8rda3+
cpu Athlon XP 2800+
ram Kingmax 1gb (400Mhz) + 2x256mb (433Mhz)
graf. Gigabyte 6600GT 128 mb
hdd WD 40 gb
napajanje Enermax 350W (ili 300, uglavnom sasvim dovoljno)

Još prije nekoliko dana sam u BIOSU postavio (latencije?) na Agressive, umjesto dotadašnjih Optimal (a ima i Turbo), i sve je bilo u redu. Jučer sam cijeli dan sređivao (praznio) hard i također je sve bilo ok. Onda sam postojećoj memoriji (Kingmax 2x256mb) dodao u srednji slot još 1 gb (također Kingmax) i opet je sve bilo ok - u Everestu lijepo pisalo 1500 i nešto mb rama.
Usput sam u kučištu prikopčao i drugi od 2 dodatna ventilatora (do sad sam zbog buke imao uključenog samo jednog) - tek toliko, za 'zdravlje' kompa.
Zatim sam instalirao Stalkera i pokrenuo - sve ok - odgledao uvod i kad sam se trebao počet igrat komp se restartao i oglasila se ona "sirena" za koju u knjižici od matične piše da je to signal hardverske zaštite od pregrijavanja procesora. I kaže da u tom slučaju treba isključit kabel od napajanja i pustit nekoliko minuta da se procesor ohladi pa ga ponovo upalit.
Stvar je u tome što ga ja nisam uspio ponovo pokenut ni nekih sat i pol nakon toga, samo sam dobivao pištanje alarma.
Jutros sam se nadao da neće bit problema s paljenjem pa da ću barem te postavke u BIOS-u vratit na Optimal, ali tek što se digo BIOS opet mi se 'sfrizalo', restartalo i opet sam na alarmu. Šta to znači - da se tak jako sve zagrijalo u roku od par sekundi? U čemu je stvar i šta da radim? Jel moguće da ako je npr. loše kučište (s lošim pozicijama za ventove) da ovaj novopriključeni u kombinaciji s prijašnjim stvara neko nepovoljno strujanje koje umjesto da hladi zagrijava unutrašnjost kučišta?? Ne znam, ne znam...
yeti je offline   Reply With Quote