View Single Post
Staro 18.05.2007., 23:47   #24
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool

Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
ja jos nisam stavio red winga u komp, ali kad ga zavrtim prstima, cini mi se da je scythe dosta bolji... jer na xilence-u kao da se cuje nekakav rotor dok na scythe-u ne...
zavrtiš ga prstima i rotor

e sad ,nisam strojar pa če najvjerovatnije sljedeče nekog nasmijati ali mene taj filing podsječa na ....

npr neku osovinu čiji smjer okretanja kontroliraju dva suprotna magneta / kut od 180st.
kad se osovina okrene tako da joj se dva središta nađu u sredini na jednakoj udaljenosti između 2 gorespomenuta magneta sila privlačenja valjda pada šta je dalje od magneta isto koliko privlači što je bliže....

Ne znam točno kako funkcionira vent ali taj filing najbliže objašnjavam s tim gore....
kao nekakvu nestalnost sile okrečanja...
npr. kao da bi se gorespomenuta osovina sama okrenula do točke najjačeg privlačenja. Malo karikiram pošto nemam osječaj da vent radi između 2 pola več imam da ih ima više, a sa samih više polova/točki privlačenja bi trebalo bit i manje prostora između točki najačih privlačenja te samim time glađi i stabilniji pokret osovine između tog svega zbog manjeg prostora na kojemu vladaju te sile največe privlačnosti (pređeš pola puta i uđeš u drugo polje) Taj crveni vent mi daje baš taj filing kao da mu ne pomaže puno nekih više polova namjenjenim glađem okretanju neke osovine jer kao da prolazi kroz divlje izmjene sila ....ili kao da su same največe točke privlačenja prejake pa i ne koristi da ih npr. ima više za 'glađi prjelaz' ..... a to divljaštvo i naglost (umjesto glatkoče) se prenosi na sami okvir gdje je montirana osovina pa se najvjerovatnije razvije jedna vibracija koja proizvodi jedan klikletavi filing koji sam opisao ovde pri prvim susretom s tim ventom.....

...sad tek vidim koliko sam stvari nakenjao i da ih vjerovatno neče ni približno bit shvačeno kao što bi bilo da sam rekao da je taj vent crap jer 'zuji'