View Single Post
Staro 14.05.2007., 15:39   #7
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Nxx Pregled postova
Pozdrav ljudi, ovo mi je prvi post.

Naime, primjetio sam da mi računalo prilikom restarta kad je FSB viši od 266 narihtava NB strap i 2 puta u roku jedne sekunde okine "ghost" reboot. Stvar mi sama po sebi ne bi nešto previše smetala, ali bojim se da ta stvar dosta stresno djeluje na diskove koji su u računalu, koji dobe i izgube napon dva puta u jako kratkom vremenskom razdoblju.

Jel tko još to primjetio i da li Vas to brine?

Ploča je 965-DS4, procesor je E6300. FSB sam stavio 405 tako da mi napravi "korak" u NB strap na 1620 (1600 je navodno okidanje) i da mi NB praktički ne bude OCan (to i želim, radi stabilnosti i mogućnosti 24-7 rada). Voltaže sve na normal osim memorije dignute za 0.1 volti. Memorija radi na 5-5-5-18, Kingmax. Htio sam "napadat" 1867 NB "clock", što daje okvirno 470 FSBa ali sam odustao jer bi morao dizat voltažu na procesoru i memoriji, iako brijem da bi čisto lako prošlo uz malo tweakanja.

Ima li tko relevantne podatke o NB strap setupu na ovoj ploči? Dal se može mijenjat. Pandan hyper-pathu kod ASUSa?

Ima li kakva mogućnost da se zaobiđe ovaj dupli restart prilikom reboota računala?

Ajmo znalci. Volio bih response. Unaprijed zahvaljujem. Lijep pozdrav!!
na koji točno način se manifestira taj "dupli" boot? jer meni je je ploča radila i na 400, a sad momentalno radi na 430 i nikada nisam primjetio nikakav dupli boot ili nešto slično, hm možda je to zato kaj uvijek kad stisnem power button se idem spišat, ali ne znam niti kad ostam sjedit i čekat nisam niš primjetio...
glista je offline   Reply With Quote