Citiraj:
Autor divacic
Znaci ti si ukljucivanjem firewall-a na routeru rijesio problem velikog broja UDP konekcija? Da li je to sigurno?
P.S. Citao sam nesto o problemima ovog firmwarea Speedtouch-a (mislim da 6.1.9.1) bas vezano uz ovu problematiku...
Navodno se uspjesno rjesava flash-anjem s 6.2.x.x sto AMIS ne zeli ni cuti!

|
Firmware je 6.1.9.6, znaci ista serija, za informaciju za 6.2. seriju ne znam...
U biti, zadnje sto sam gledao bio na support siteu od thomsona, uopce nije bilo 6.2. serije firmwarea, vec 6.1 samo?
Sto se tice broja konekcija, na njih nisam imao poseban ucinak, posto je ocigledno cim se mozilla smrzne, koja je bila optimizirana sa vecim brojem konekcija (otkrio, smanjio, radi sad), naravno da je rusila jadni router

Jedina solucija zasad u ovakvoj situaciji, paznja korisnika
Sto se tice i port forwarda, da, ima i tendeciju da padne cim se otvori koji novi port (jednom, dvaput u mjesecu u mojem slucaju...)
Problem je samo sa jednim racunalom u mrezi (main, posto i torrenti rade, i vnc, pa me ne cudi...

), jer cim se ono iskljuci, sve radi i dalje, tako da krivnju uvelike zauzima intrusion detection, ali posto zasad radi sve kako treba, odustao sam od postavljanja racunala preko zasebnog firewall enabled routera, ili instaliranja istoga na racunalo.
@quzma: Nista posebno, samo detalji vezani uz port mapping, odnosno forwarding za igre i aplikacije

Naravno, nepotrebno dirati ako je ukljucen UPnP, uz koji je dobra opcija imati i ukljucen extended security; odnosno, meni zasad najsigurnije iskljucen kompletno UPnP.
Primjer za application i game sharing, je ako vam primjerice ne radi Battlenet, i ne vidite servere ili se ljudi ne mogu spojiti na vash, onda jednostavno ovdje nadjete na popisu battlenet i ukljucite ga i sve radi - ili krace, UPnP to rijesava za vas, odnosno otvara port za vas, i forwarda ga do vas
Sa telefonm, kuc kuc o drvo, problema nisam imao nikako do sad