View Single Post
Staro 12.05.2007., 16:30   #1
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Particija (primarna, active itd..)

Imam na hard disku dva os-s, win xp i windows vista. Prije nego sam instalirao os na hard, napravio sam 3 particije na njemu (diskpart).
Onda sam prvo instaliro vistu, pa zatim xp na drugu particiju, i ostala mi je još jedna logička jel sam bio napravio tri.
I meni nije nešto jasno kad je recimo vista upaljena, onda kad kliknem na my computer vidim fino da je ona pod slovnom oznakom C : tj. ona je primarna, e a kad upalim XP i odem u my computer i vidim da se XP ne nalazi na C : particiji, jel kao što bi trebo, nego na D :
Prije mi je bilo da kad god resetiram računalo, upalim bilo koji os od ta dva uvijek se oni sami pomaknu na C : particiju.

Sad da li je to greška što sam napravio particije (diskpart), pa onda instaliro vistu, pa zatim XP.
Tako rečeno bar gledajući iz computer menagment, vidim da se taj xp nalazi na logičkoj unutar proširene particije, a vista baš ima oznaku primary.
Jel to ok.
Ako je itko razumio što sam htio reči, valjda je, hvala unaprijed .

na slici su oznake slova malo drugačije ali to što imam i druge hard, ali u suštini C: D: to sam uzeo samo da opišem.
http://img253.imageshack.us/my.php?i...ntitledlo6.jpg

Zadnje izmijenjeno od: vita. 12.05.2007. u 17:02.
vita je offline   Reply With Quote