Citiraj:
Autor divacic
Evo malo posebnije pitanje...
Kako iskljuciti "intrusion detection" na speedtouchu 780?
Administrator moze tako da se telnetira na router i ugasi ga s:
ids config state=disabled
saveall
no, ja se kao user ne mogu telnetirati na router...
Stvar je da taj fuckin' intrusion detector rusi UDP, pa moram svakih 2 dana resetirati router... Cak i fiksna prestane raditi!
Ima li netko rjesenje?
|
Jos smijesnije na jednom kompu ovdje se zna dogodit da se nakon dizanja i 5 min surfanja u mozilli, izgubi net veza sa bilo kojim kompom, ali lan i dalje radi, od routera do kompa i vice versa, sve preko 3 switcha linkana jedan na drugog
Tj. nisam previse sumnjao da je firefox u pitanju, vec broj connectiona i requsta koji ga zadavi jednostavno, pa mi ostaje napraviti lof off, i natrag log on, i stvar radi dalje, na svim kompovima

Sa Tel. nije bilo problema ni u jednom trenutku, iako sam primjetio da su blokirali vecinu brojeva sa 060 prefiksom (npr. Nova Lova - Me happy

)
Nego, konkretno vezano uz pad linije, neta, najbolja preporuka je ugasiti ili drzati ugasenim UPnP na routeru, na clienteli (tj. windowsima XP iskljucit servis), ukljuciti firewall, i napraviti manual port map s forwardima za sve potrebne aplikacije. Takodjer, isprobano, radi i dyndns na samom routeru bez problema, za remote desktop potrebe.
ch33rs