Pozdrav ljudi, ovo mi je prvi post.
Naime, primjetio sam da mi računalo prilikom restarta kad je FSB viši od 266 narihtava NB strap i 2 puta u roku jedne sekunde okine "ghost" reboot. Stvar mi sama po sebi ne bi nešto previše smetala, ali bojim se da ta stvar dosta stresno djeluje na diskove koji su u računalu, koji dobe i izgube napon dva puta u jako kratkom vremenskom razdoblju.
Jel tko još to primjetio i da li Vas to brine?
Ploča je 965-DS4, procesor je E6300. FSB sam stavio 405 tako da mi napravi "korak" u NB strap na 1620 (1600 je navodno okidanje) i da mi NB praktički ne bude OCan (to i želim, radi stabilnosti i mogućnosti 24-7 rada). Voltaže sve na normal osim memorije dignute za 0.1 volti. Memorija radi na 5-5-5-18, Kingmax. Htio sam "napadat" 1867 NB "clock", što daje okvirno 470 FSBa ali sam odustao jer bi morao dizat voltažu na procesoru i memoriji, iako brijem da bi čisto lako prošlo uz malo tweakanja.
Ima li tko relevantne podatke o NB strap setupu na ovoj ploči? Dal se može mijenjat. Pandan hyper-pathu kod ASUSa?
Ima li kakva mogućnost da se zaobiđe ovaj dupli restart prilikom reboota računala?
Ajmo znalci. Volio bih response. Unaprijed zahvaljujem. Lijep pozdrav!!