Citiraj:
Autor tor
A gle, službene specifikacije za 680i SLI čipset su, što se PCI-e utora tiče 2 x16, 1 x8. To što ASUS navodi nije po specifikacijama no...
680i SLI LT čipset ima jednostavno dva PCIe x16 utora i to je to, bez trećeg tako da to sigurno nije. ASUS je malo odstupio od referentnih specifikacija zbog dodatnog PCI-X utora. Obrati pažnju na WS u nazivu ploče - radna stanica, stoga i dodatak PCI-X utora.
I da, nemojte mješati PCI-X i PCI-E utore, prvi je paralelni interface, tj. nova verzija starog PCI utora, što će reči da je kompatibilan unazad s klasičnim PCI karticama. PCI-E je serijski utor, a ova kombinacija koju ASUS nudi na ploči je namijenjena za poluprofesionalne radne stanice i iskreno nije mi jasno zašto si kupio tu ploču. Jedino ako ne misliš iskoristiti PCI-X utor s PCI-X Gigabit Ethernet karticom recimo 
|
Ploca je stvarno okej, nikakve nestabilnosti nisam primijetio, dela sa 680i driverima, jako je ocabilna, oono sto posebno fascinira jeste ispravan rad suspend to ram s3 opcije, pa vista sad nema standby nego samo sleep opciju,
Na staroj ploci ova opcija nije dobro delala, ma na vecini ploca koje sam imo u zadnih par godina s3 uopce nije dobro radio.
Dodatna ethernet kartica je nepotrebna jer ima dvije gigabit karttice na maticnoj. Jedino mi nije jasna opcija HD audio u biosu,
HM, ipak je to 680i Hybrid.