Tema: Nema slike
View Single Post
Staro 27.04.2007., 10:31   #1
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Nema slike

Ljudi pomagajte jer sam vec maksimalno isfrustriran i izivciran

Problem je sljedeci:

Sestrin komp radi na integriranu graficku (ima asus m2n-mx na kojoj je geforce 6100) i sve radi ok dok ne ubacim PCE graficku (7800gtx). Kad ubacim doticnu graficku sve je u redu dok se ne pocne ucitavati windows, u tom trenutku nestane slika.

U dosu/biosu mogu stajati koliko god hocu i sve radi kako treba ali u tisucinki sekunde kad se krene ucitavati windows - slika nestane.
Naravno da sam u biosu stavio da je primarni izlaz za display PCE graficka
Probao sam za svaki slucaj staviti i obrnuto (u slucaju da je nesto izdefektirano u biosu) znaci da je primarni izlaz integrirana graficka ali u tom slucaju nedobijem sliku niti u dosu/biosu a kamoli u windowsu kad monitor spojim na 7800, a kad prikljucim na integriranu sve radi super , sto je i savrseno logicno / normalno jer odgovara postavkama u biosu - znaci u biosu nisu izdefektirane postavke.

Posto je bios, koji je bio automatski stavljem, bio poprilicno star - dignuo sam i flashao najnoviji, nije pomoglo.

U slucaju da sumnjate da graficka ne dobija dovoljno struje spojena je na novo Chieftec 400W napajanje (i ne - nisam joj zaboravio spojiti dodatni kabel za struju ) tako da tu stvarno nebi smjelo biti problema.

Monitor i 7800gtx rade savrseno cim sam isprobao na drugom kompu - ako netko sumnja na tu kombinaciju.

Iako je nebitno, evo cisto da se zna ostatak kompa: x2 3600+, 1GB ddr2 kingmax, doticna maticna, 120gb hard... Monitor je xerox 17" LCD koji spajam preko DVI-kabela, a na integriranu graficku preko adaptera jer nema DVI.

Tko god ima ikakve konstruktive ideje neka vice.
Zahvaljujem...
Igorr je offline   Reply With Quote