Čitao sam RAK-ov tutorial za umrežavanje, glavnom (ovom) pc-u sam dao ip 192.168.0.1 dok je drugi isto samo 0.2,
i to je sve ok umreženo, shareanje radi, kompovi se vide, imam u my computeru mapirano particije od drugog kompjutera i acessam ga bez beda.
Problem dolazi kad se na drugom pcu hoću spojiti na net, iako sam ovdje shareao konekciju i tamo u network connectionsu sve ok ispusuje kolko je skinuo bla bla, IE niti Opera ne otvaraju nikakav site, zašto? U internet options pod LAN sam stavio na automatic.
Isto tako u vezi remote desktopa- zar uvijek moram imati 2 usera na tom pcu na kojeg se konektam? Navikao sam sâm biti za pc-jem, tako da je jedini korisnik Administrator. Ako se preko remote desktopa spajam na njega odbija, a ako napravim novog korisnika koji je isto sa admin-ovim mogućnostima, njega pri spajanju izbacuje, a najviše me iritira što je sve vraćeno na default, theme, postavke, startup, ikone ma sve.. ja želim da se on spaja na ovaj Administrator <- defaultni kad nema nikakvog drugog korisnika, jer mi je tamo sve posloženo.